Stiri: Finante

Start-Up Nation 2018 aplicatie

S-a lansat aplicația destinată programului Start-Up Nation 2018! Cum poți depune proiecte?

27.12.2018

Aplicația destinată programului Start-Up Nation 2018 a fost deschisă oficial joi, 27 decembrie, la ora 10:00. Lansarea a avut loc după ce procedura de implementare a ediţiei 2018 a programului a fost publicată în Monitorul Oficial.

Aplicaţia pentru Start-Up Nation 2018 va rămâne deschisă timp de 30 de zile lucrătoare.

Start-Up Nation 2018 aplicație. Câți bani se vor acorda?

Sprijinul financiar nerambursabil acordat în cadrul programului este de maximum 200.000 lei/beneficiar. Acesta poate reprezenta 100% din valoarea cheltuielilor eligibile (inclusiv TVA pentru societăţile neplătitoare) aferente proiectului, potrivit datelor Ministerului pentru Mediul de Afaceri, Comerţ şi Antreprenoriat.

Punctajul minim pentru a fi acceptat în vederea verificării administrative şi a eligibilităţii este de 50 de puncte din maximum 100 de puncte posibile.

Start-Up Nation 2018 aplicație. Cine poate aplica?

Pot beneficia de acest ajutor doar firmele înfiinţate după data de 30 ianuarie 2017, care activează în domeniul:

  • producţiei,
  • industriilor creative,
  • serviciilor,
  • comerţului.

Pentru a participa la program, firmele trebuie să creeze cel puţin un loc de muncă cu normă întreagă pe perioadă nedeterminată şi să menţină locul de muncă ocupat cel puţin doi ani după finalizarea implementării proiectului.

Start-Up Nation 2018 aplicație. Obiective

Schema de ajutor de minimis are drept obiective principale stimularea înfiinţării şi dezvoltării întreprinderilor mici şi mijlocii şi îmbunătăţirea performanţelor economice ale acestora, cu prioritate în zonele geografice mai puţin dezvoltate economic, în care densitatea IMM-urilor este mai redusă comparativ cu media europeană, crearea de noi locuri de muncă şi inserţia pe piaţa muncii a persoanelor defavorizate, şomerilor şi absolvenţilor.

Ministerul pentru Mediul de Afaceri mai precizează că, pentru plăţile efectuate în valută, conversia se face la cursul de schimb al Băncii Naţionale a României, valabil pentru ziua publicării Ordinului de aprobare a schemei de ajutor de minimis în Monitorul Oficial al României.

Start-Up Nation 2018 aplicație. Unde se fac înscrierile?

Înscrierile în aplicație pe pot face pe site-ul startupnation2018.aippimm.ro.

Calcularea punctajului planului de afaceri se va face în timp real şi transparent, conform grilei de evaluare.

”Platforma informatică este pregătită pentru lansarea înscrierilor. Îi încurajez pe antreprenori să depună planuri de afaceri sustenabile și să evalueze foarte corect numărul de locuri de muncă create, pentru că, atrag atenția, punctajul încurajează achiziția de echipamente tehnologice. Start-Up Nation va fi un program simplu și intuitiv, cu mai puțină birocrație. Antreprenorul trebuie să se ocupe de afacerea lui, nu să plimbe hârtii”, a declarat Ștefan-Radu Oprea, ministrul pentru Mediul de Afaceri, Comerț și Antreprenoriat.

Testarea aplicației electronice de înscriere în Programul Strat-Up Nation a avut loc în perioada 14 – 16 decembrie. Per total, 2.477 de utilizatori au testat aplicația, având posibilitatea să se familiarizeze cu secțiunile planului de afaceri on-line, și au contribuit, prin observațiile și întrebările adresate, la ultimele reglaje și definitivarea platformei informatice.

Citește și Veste bună pentru producătorii de tomate. Anunțul făcut de Ministerul Agriculturii