Statele lumii, îngrijorate în privința securității personale

01.09.2016

Aproximativ o treime (32%) din populația online din peste 21 de țări este preocupată de propria siguranță, în comparație cu doar zece procente care afirmă că nu are această temere, arată un studiu GfK, care a chestionat online peste 25.000 de persoane despre cât de mult sunt de acord, pe o scară de 1 la 7 puncte, cu afirmația „Eu sunt mereu preocupat de siguranța și securitatea mea”.

Astfel, conform cercetării, în Brazilia și Turcia, mai mult de jumătate din populația internaută a spus că este mereu preocupată de siguranță și securitate: 64 de procente în Brazilia și 54% în Turcia. Ele sunt urmate de Mexic cu 48 de procente, Argentina (43%) și Rusia (42%).

Pentru țările din America Latină și Rusia, acest lucru se corelează cu nivelele superioare de criminalitate înregistrate, în timp ce nivelul de preocupare în cazul Turciei este legat de atacurile teroriste.

Cetățenii care se simt cel mai în siguranță

Prin contrast, Suedia, Germania și Olanda înregistrează cele mai ridicate procente la capitolul siguranță personală percepută de populație. În Suedia, 30% nu sunt de acord cu afirmația „preocupați întotdeauna”, urmată de Germania și Olanda, cu câte 22 de procente.

În Suedia, bărbații se simt mai degrabă în siguranță, o treime (34%) fiind în total dezacord cu afirmația de mai sus, în comparație cu doar un sfert (26%) dintre femei. În Germania și Olanda, procentele se împart mai uniform între sexe – în Germania, 24% dintre bărbați și 20% dintre femei și, în Olanda, 23% dintre bărbați și 21% în cazul femeilor.

Femeile sunt puțin mai îngrijorate decât bărbații

La nivel global, femeile sunt puțin mai îngrijorate decât bărbații pentru siguranța și securitatea lor – 34%, comparativ cu 30% dintre bărbați.

În cazul fiecărei țări, cele mai mari diferențe de gen le remarcăm în Turcia, Rusia și Spania, care toate înregistrează o diferență de 12 puncte procentuale între numărul femeilor întotdeauna îngrijorate față de cel al bărbaților.

Cu toate acestea, în Hong Kong, Belgia și Olanda, bărbații sunt mai preocupați de securitatea personală decât femeile. În Hong Kong, 39% dintre bărbați sunt de acord cu afirmația (cu trei puncte procentuale mai mult decât în cazul femeilor), în timp ce în Belgia avem 18% dintre bărbați (un punct procentual peste femei), iar în Olanda, 11% dintre bărbați (patru procente mai mult).

 

 

Citiți și despre: