Stiri: Agricultura

Corteva Agriscience

Сorteva Agriscience anunţă o investiţie de 13 milioane de euro

16.04.2021

Staţia Afumaţi Corteva Agriscience. Compania a anunţat că va extinde stația de condiționare pentru semințe de floarea-soarelui din România. Astfel, Сorteva Agriscience investește 13 milioane de euro în stația din Afumați pentru a răspunde cererii fermierilor europeni. De asemenea, Corteva îşi va accelera dezvoltarea afacerii sale cu semințe de floarea soarelui în Europa.

„Prin extinderea operațiunilor noastre în România, ne consolidăm poziția de leader pe piața europeană a semințelor”, a declarat Jean Ionescu, Country Leader Corteva Agriscience în România și Moldova. „Capacitatea sporită a facilității din Afumați ne va permite să satisfacem cererea internă și internațională în creștere pentru semințe de înaltă calitate, marca Pioneer®.

Staţia Afumaţi Corteva Agriscience. O facilitate modernă

Construcția unei facilități moderne este deja în desfășurare. Aceasta urmează să devină operațională la începutul lunii august, la timp pentru sezonul de recoltare a florii-soarelui.

Proiectul de investiții cuprinde:

  • un nou depozit
  • o stație de condiționare

Realizarea investiţiei va permite companiei Corteva Agriscience să eficientizeze problemele legate de aprovizionare, să îmbunătățească calitatea și capacitatea operațională, pentru a sprijini cererea europeană în continuă creștere.

Marius Bărăceanu, Production Location Manager Corteva Agriscience în Romania, a adăugat: „Deja am alocat 35.000 de ore de lucru acestui proiect, astfel că implementarea este în termen. Luând în considerare pandemia COVID-19 și toate măsurile de protecție necesare, echipa a făcut o treabă excelentă, asigurându-ne totodată că siguranța rămâne o prioritate de top.”

Staţia Afumaţi Corteva Agriscience. Cele mai avansate inovaţii

Stația din Afumati este una dintre cele mai moderne facilități de producție a semințelor Corteva din lume. Aceasta oferă clienților din întreaga Europă produse cu cele mai avansate inovații în materie de genetică a plantelor.

Stația produce hibrizi de porumb, floarea-soarelui și rapiță de primavără, care deservesc nevoile clienților din țările UE, precum Ucraina, Rusia, Moldova, Bielorusia, Kazahstan, Azerbaidjan și Turcia.

Angajări

Facilitatea din Afumati funcționează din 2006, cu aproximativ 160 de angajați și 250 de muncitori sezonieri în timpul sezonului de recoltare. Extinderea acestei facilității va permite Corteva Agriscience să creeze peste 20 de posturi noi. Investiția totală, inclusiv investiția de modernizare, depășește 73 de milioane de euro.

Citeşte şi Programul pentru Siloz Corteva. Anunţul făcut de companie