Stiri: Agricultura

Statia de procesare a semintelor Corteva

Corteva Agriscience: Stația de procesare a seminţelor a încheiat cu succes sezonul de producție

20.12.2021

Stația de procesare a seminţelor Corteva. Compania Corteva Agriscience a anunţat că stația de procesare sămânță, situată in Afumati, a încheiat cu succes sezonul de producție agricol 2021. Peste 1.6 milioane de unități standard de porumb și 400.000 de floarea soarelui au fost produse pentru sezonul 2022.

Situată la 12 km. de București şi amplasată pe o suprafață de 15 ha, unitatea este cea mai mare stație de procesare semințe din România și a doua ca și capacitate din Europa.

Peste 50 de hibrizi de porumb și floarea soarelui marca Pioneer®

În Afumați se procesează peste 50 de hibrizi de porumb și floarea soarelui marca Pioneer® pentru 15 țări, concentrându-se preponderent pe piața locală și Moldova. De asemenea, hibrizii produși în România se adreseză și piețelor din Bulgaria, Ucraina, Rusia și Polonia.

Unitatea a fost construită în anul 2002 în România. Până la ora actuală, s-au investit peste 60 de milioane de euro. În cei 19 ani de funcționare, milioane de saci au fost procesați aici, completând valoarea genetică excepțională a semințelor, prin aplicarea tratamentelor premium.

Stația de procesare dispune de cele mai moderne echipamente din industrie, sortere optice, mașini de tratat performante care aplică cu precizie de câteva mg pe bob.

Stația de procesare a seminţelor Corteva. Cele mai înalte standarde internaționale

Unitatea de producție și procesare semințe respectă cele mai înalte standarde internaționale și toate cerințele legislației din România cu privire la condițiile de muncă, reglementările de siguranță și cele ecologice.

Compania colaborează cu ferme producătoare de sămânță performante cu care a dezvoltat parteneriate de lungă durată.

Stația este una dintre cele mai moderne facilități de producție din lume și oferă clienților din întreaga Europă cele mai avansate inovații în materie de genetică a plantelor.

300 de angajaţi

O echipă tanară, dinamic şi experimentată, în care se investește permanent și care asigură o eficiență extraordinară isi desfasoara activitatea in statia de la Afumati. Aproximativ 300 de angajați permanenți și sezonieri garantează ciclul complet de producție al hibrizilor de înaltă calitate al brandului Pioneer®. Capacitatea de condiționare este în continuă creștere iar acest lucru determină deservirea unui numar tot mai mare de clienți, care pot beneficia în timp util de produsele Corteva.

“Compania Corteva investește permanent în tehnologie și dispune de cele mai moderne echipamente în stația de procesare a semințelor din Afumați. Ajutăm fermierii români să obțină cele mai bune rezultate datorită tehnologiilor inovatoare de care dispunem, creând toate condițiile necesare pentru a dezvolta producția în România. De-a lungul timpului, personalul nostru a acumulat o expriență vastă și punem accent pe siguranța și protecția muncii, toate procesele desfășurându-se în condiții de maximă siguranță, pentru ca la final să obținem cele mai bune rezultate”, a declarat Jean Ionescu, Country Leader Corteva Agriscience în Romania și Moldova.

Citeşte şi Corteva: Cum susţin femeile din agricultură tranziția către practici sustenabile