Stiri: Logistica

Statie metrou Soseaua Berceni

Se construieşte o nouă staţie de metrou!

23.09.2020

Staţie metrou Șoseaua Berceni. Ministerul Fondurilor Europene a aprobat cererea de finanțare privind construirea stației de metrou de pe Șoseaua Berceni, care va face legătura zonei de sud a Bucureștiului cu nordul și centrul Capitalei.

Staţie metrou Șoseaua Berceni. Un hub de business

În prezent, în urma investițiilor realizate în ultimii patru ani, această zonă are toate șansele să devină noul hub de business al Bucureştiului și să genereze mii de locuri de muncă bine plătite.

Noua stație de metrou va fi construită între stația Berceni, actualul capăt de linie al Magistralei 2 de metrou și Șoseaua de Centură. Cu o suprafață desfășurată de 15.100 mp., stația va fi una supraterană, însemnând o clădire cu subsol, parter și două etaje.

Staţie metrou Șoseaua Berceni. 1,6 kilometri

Lungimea noului traseu, care va avea o cale dublă de rulare (două linii distincte, față de o singură linie, cum este în momentul de față) va avea 1,6 kilometri, precum și șase zone de acces pietonal, din care două vor fi situate pe partea opusă a Șoselei Berceni, fiind asigurată legătură printr-un pasaj pietonal subteran.

Parcare de top park & ride

De asemenea, din cele două ieșiri, se va face legătura directă cu parcarea de tip park & ride. Aceasta va fi amenajată în imediata apropiere. Mai mult, fiind o stație supraterană, proiectul prevede inclusiv instalație de degivrare a căii de rulare, care să permită exploatarea în condiții de siguranță pe timp de iarnă.

Staţie metrou Șoseaua Berceni. Termenul de finalizare

Lucrările au ca termen de finalizare 22 de luni de la ordinul de începere al acestora.

Conform statisticilor, magistrala 2 de metrou reprezintă 25% din totalul liniilor Metrorex. Aceasta suportă zilnic 50% din fluxul de trafic al întregii rețele de transport subteran din Bucureşti.

Citeşte şi Topul celor mai bogate judeţe din România