Program Metrorex Craciun 2020

O nouă stație de metrou între Berceni și Șoseaua de Centură

02.10.2019

Stație nouă de metrou Berceni. Ministerul Transporturilor, Metrorex și Primăria Sectorului 4 au anunțat că au semnat marți, 1 septembrie, un protocol. Acest acord privește edificarea unei stații de metrou la nivel suprateran. Aceasta va fi situată între stația de metrou Berceni și Șoseaua de Centură.

Magistrala 2 de metrou: Pipera  – Berceni

Proiectul urmează să se realizeze în continuarea Magistralei 2 de metrou: Pipera – Berceni. Pentru construcția liniei se va folosi și terenul aferent liniei de probă și legătura rețelei de metrou cu stația CF Popești.

Stație nouă de metrou Berceni. Surse de finanțare

Pentru îndeplinirea acestui obiectiv de investiții, Primăria Sectorului 4 va asigura sursele de finanțare necesare și toate operațiunile care derivă din:

  • gestionarea surselor de finanțare
  • proiectarea și edificarea obiectivului stație de metrou
  • infrastructura necesară acesteia

După încheierea proiectului, stația de metrou, împreună cu infrastructura aferentă, va intra în proprietatea publică a statului și se va atribui în concesiunea Metrorex.

Metrorex şi-a bugetat pentru 2019 venituri totale de 1,991 miliarde lei. Totodată, cheltuielile totale sunt estimate la 2,295 miliarde lei.

Compania şi-a planificat cheltuieli cu investiţiile în valoare de 1,051 miliarde lei.

Cheltuielile de natură salarială au fost estimate la 584 milioane lei. Personalul prognozat la finele anului este de 5.861 salariaţi.

Citește și ALTEX România denunță o campanie falsă derulată în numele companiei

 

 

Citiți și despre:

O părere la “O nouă stație de metrou între Berceni și Șoseaua de Centură

  1. Pingback: Pungi biodegradabile Kaufland - Decizia companiei | Jurnalul de Afaceri

Comentariile nu sunt permise.