Stiri: Energie

Statii de incarcare masini electrice

O nouă stație de încărcare a mașinilor electrice, deschisă în România

06.03.2020

Stații de încarcare mașini electrice. E.ON Energie România a anunțat că a pus în funcţiune o nouă staţie de încărcare rapidă a autovehiculelor electrice. Aceasta se află situată în perimetrul stației de servicii MOL din Râmnicu Vâlcea. Adresa exactă este următoarea: Calea lui Traian, nr. 166.

Astfel, sunt continuate lucrările pentru implementarea infrastructurii de transport electric pe ruta Constanța – București – Timișoara.

Stații de încarcare mașini electrice. Localități

Până la ora actuală, E.ON Energie România a montat 15 stații. Dintre acestea, șapte se află pe traseul Iași-Gheorgheni-Târgu Mureș. Celelalte opt sunt situate în localităţile:

  • Piatra Neamţ
  • Roman
  • Bacău
  • Suceava
  • Adjud
  • București

Stații de încarcare mașini electrice. O putere maximă de 93 kM

Noua staţie de încărcare de la Râmnicu Vâlcea are o putere maximă de 93 kW.

Timpul mediu de încărcare a unei maşini electrice va fi de aproximativ 40 de minute pentru 80% din baterie. De asemenea, în locaţie este instalată câte o staţie de tip fast charge 1×50 kW (curent continuu conectori CCS sau CHAdeMO) + 1×43 kW (curent alternativ conector Type 2). Aceasta include două locuri de parcare.

Proiectul NEXT-E

Inaugurarea stației face parte din proiectul NEXT-E. Proiectul este cofinanţat din fonduri europene prin intermediul programului Connecting Europe Facility (CEF) prin care E.ON Energie România şi-a propus să instaleze 19 unităţi de încărcare rapidă a autovehiculelor. Alte 21 de stații urmează să fie instalate de către MOL, unul dintre partenerii din acest proiect.

Prin intermediul stațiilor NEXT-E ale E.ON Energie Romania, posesorii de autovehicule electrice sau hibrid au folosit aproximativ 22 mii de kWh de energie electrică. În plus, ei au parcurs peste 120 de mii de km. Cele mai multe încărcări s-au realizat la stațiile din Suceava, Iași și Roman.

Stații de încarcare mașini electrice. Rute

Reţeaua pan-europeană NEXT-E include șase ţări diferite. 40 de staţii de încărcare electrică din totalul de 252 din proiectul NEXT-E vor fi instalate în România şi amplasate pe rutele:

  • Suceava-Bacău-Călărași
  • Constanţa-Bucureşti-Timişoara
  • Iaşi-Târgu Mureş – Alba Iulia.

”Prin această inițiativă, infrastructura de stații de încărcare pentru autovehicule electrice aferentă coridoarelor rutiere strategice europene (TEN-T) se va completa cu infrastructura de stații de încărcare pentru autovehicule electrice din România, facilitând transportul rutier cu emisii reduse de CO2 şi impact redus asupra mediului”, au mai anunțat reprezentanții E.ON România.

Citește și Topul celor mai doriți angajatori din România