Statii de monitorizare a calitatii aerului

Stații de monitorizare a calității aerului. Anunțul făcut de Lukoil

21.02.2020

Stații de monitorizare a calității aerului. Rafinăria Petrotel – Lukoil a cumpărat stații de monitorizare a calității aerului. Mai exact, compania a achiziționat trei stații de monitorizare a calității aerului din Ploiești, în acord cu protocolul semnat cu Ministerul Mediului. Două dintre ele au fost deja montate:

  • una pe terenul clubului Laguna
  • cealaltă la Moara Nouă

Cea de-a treia, care funcționează deja pe platforma rafinăriei, urmează să fie mutată, după obținerea avizelor, în parcul Obor.

Stații de monitorizare a calității aerului. Parametri monitorizați

Echipamentele monitorizează mai mulți parametri, cum ar fi:

  • pulberi
  • dioxid de sulf
  • hidrogen sulfurat
  • compuși benzenici (benzen, toluen, xileni)

Datele colectate sunt raportate zilnic către Agenția de mediu Prahova.

Discuții cu Primăria

Compania poartă discuții cu Primăria Ploiești pentru crearea unei pagini web prin care locuitorii orașului să poată vedea în timp real fluxul de date.

Stații de monitorizare a calității aerului. Cameră de termoviziune

Pe lângă cele trei stații, Petrotel – Lukoil a mai cumpărat o cameră de termoviziune și a început un program amănunțit de verificare a instalațiilor proprii, în vederea detectării eventualelor scăpări de substanțe susceptibile a afecta calitatea aerului.

Până la ora actuală, dintre toate companiile de rafinare a petrolului din Ploiești, doar Petrotel – Lukoil s-a conformat cerințelor Ministerului Mediului vizând achiziția unor astfel de echipamente de monitorizare.

Stații de monitorizare a calității aerului. Managementul deșeurilor

Mai mult, pe fondul acționării României de către UE în cauza managementului deșeurilor, compania petrolieră a ecologizat înainte de termenul stabilit de autoritatea de mediu toate batalurile de deșeuri ale fostei rafinării Teleajen, acumulate din 1904, când rafinăria a fost înființată.

Citește și Cele mai bune fungicide pentru combaterea făinării și manei viței de vie

 

 

Citiți și despre: