Statii incarcare masini electrice OMV Petrom si Eldrive

OMV Petrom şi Eldrive, decizie importantă pentru piaţa din România şi Bulgaria

28.05.2020

Staţii încărcare maşini electrice OMV Petrom şi Eldrive. OMV Petrom şi Eldrive au anunţat că vor instala 30 de puncte de încărcare rapidă pentru maşinile electrice la benzinăriile din România şi Bulgaria. Prin urmare, cele două ţări vor fi conectate printr-o infrastructură de puncte de încărcare rapidă de 50 de kW, situate, în mod accesibil, în staţiile din reţeaua OMV. Eldrive va instala şi va fi operatorul punctelor de încărcare.

OMV Petrom este prezent pe piaţa de distribuţie de carburanţi în:

  • România
  • Moldova
  • Bulgaria
  • Serbia

Compania deţine reţea de 800 de staţii de alimentare sub mărcile OMV şi Petrom.

Staţii încărcare maşini electrice OMV Petrom şi Eldrive. Viitorul mobilităţii

„Credem că viitorul mobilităţii va presupune un mix de carburanţi, convenţionali şi alternativi şi, în acelaşi timp, sustenabili din punct de vedere economic şi al mediului. În ceea ce priveşte soluţiile alternative, pentru autoturisme şi vehiculele uşoare, pe distanţe scurte, maşinile electrice pot fi o alegere. Pentru autovehiculele grele şi transport pe distanţe mai mari, luăm în considerare ca potenţiale soluţii CNG şi LNG, care au o eficienţă energetică mai mare şi emisii mai scăzute. Ne bucurăm să oferim clienţilor noştri posibilitatea de a-şi încărca rapid vehiculele electrice în timp ce beneficiază de celelalte servicii oferite în staţiile noastre de carburanţi”, a spus Radu Căprău, membru al Directoratului OMV Petrom responsabil pentru activitatea Downstream Oil.

Eldrive este cel mai mare operator de puncte de încărcare electrice din regiune.

Staţii încărcare maşini electrice OMV Petrom şi Eldrive. Cea mai mare reţea

„Noile staţii de încărcare le vor permite proprietarilor de vehicule electrice să circule fără griji în Bulgaria, România şi între cele două ţări. Suntem foarte mândri că Eldrive nu este doar cea mai mare reţea de încărcare din regiune pentru maşini electrice, ci şi una dintre cele mai mari reţele din Sud-Estul Europei. Parteneriatul cu OMV Petrom reprezintă o mare recunoaştere pentru noi şi aşteptăm cu nerăbdare să lucrăm la acest proiect”, a declarat Stefan Spassov, CEO Eldrive.

Primele staţii au fost deja instalate

Primele două staţii din cadrul acestui proiect au fost deja instalate în două staţii de carburanţi OMV din Bulgaria:

  • Daskalovo (autostrada Struma)
  • şoseaua Golyamokonarsko (în apropiere de Plovdiv)

Acestea au avut, deja, primii clienţi.

Staţii încărcare maşini electrice OMV Petrom şi Eldrive. Doi ani

Implementarea întregului proiectul va dura aproximativ doi ani. Noua reţea le va permite şoferilor să încarce până la 80% din bateria vehiculelor electrice, în 40 de minute. Acest lucru se realizează în cadrul unui ciclu de încărcare rapidă.

Citeşte şi Schneider Electric România are un nou director de vânzări. Cine a preluat această funcţie?

 

 

Citiți și despre: