Statii incarcare masini electrice

E.ON mai deschide trei stații de încărcare a mașinilor electrice

21.11.2019

Stații încărcare mașini electrice. E.ON marchează un nou progres remarcabil în cadrul proiectului NEXT-E. Compania deschide, așadar, trei noi stații de încărcare rapidă a mașinilor electrice. Stațiile se regăsesc pe DN1 Bucureși-Ploiești, unul dintre cele mai intens circulate drumuri naționale.

În urma acestor deschideri, numărul unităţilor instalate de companie ajunge astfel la 14.

Stații încărcare mașini electrice. Proiectul NEXT-E

În cadrul proiectul NEXT-E, cofinanţat din fonduri europene, prin intermediul programului Connecting Europe Facility (CEF), E.ON Energie România va instala 19 unităţi de încărcare rapidă a autovehiculelor. Alte 21 de stații urmează să fie montate de către MOL România. Acestea se vor afla pe coridoarele de transport european din ţara noastră.

Municipiul Bucureşti şi, în general, zona Capitalei, reprezintă un punct central de transport. Motivul este următorul: aproximativ 70% din maşinile electrice înmatriculate în România se regăsesc în acest areal.

Stații încărcare mașini electrice. Ce spun reprezenții E. ON România?

“Știm cu toții cât de mare este traficul rutier pe A1, DN1 și în perimetrul celui mai important aeroport din țară, așa că deschiderea acestor stații în vederea deservirii posesorilor de automobile electrice a fost un pas firesc. Dorim să fim cât mai aproape de nevoile și dorințele clienților noștri, indiferent unde se află ei și să încurajăm dezvoltarea transportului durabil cu automobile prietenoase cu mediul. Prin proiectul NEXT-E vom continua extinderea reţelei naţionale pentru încărcarea autovehiculelor electrice pe coridoarele europene de transport: Iaşi – Tg. Mureş – Alba Iulia, Suceava – Bucureşti – Călăraşi şi Timişoara – Bucureşti – Constanţa”, a declarat Cătălin-Valentin Iordache, director general al E.ON Energie România.

Timpul mediu de încărcare

Cele trei staţii de încărcare din zona Bucureștiului au o putere maximă de 93 kW. Astfel, timpul mediu de încărcare a unei maşini electrice va fi de aproximativ 40 de minute pentru 80% din baterie. În fiecare locaţie sunt două locuri de parcare, fiind instalată câte o staţie de tip fast charge 2×50 kW (curent continuu) + 1×43 kW (curent alternativ).

Stații încărcare mașini electrice. Sistem de monitorizare

Toate staţiile sunt integrate într-un sistem de monitorizare şi gestionare a sesiunilor de încărcare, sistem ce asigură supravegherea non-stop şi are posibilitatea de a rezolva de la distanţă unele incidente apărute în timpul încărcărilor. În plus, eventualele probleme apărute la staţiile de încărcare vor putea fi semnalate telefonic 24/7 la un call center al E.ON.

Stații încărcare mașini electrice. 700 de încărcări

Aproximativ 700 de încărcări ale maşinilor electrice au fost înregistrate la staţiile deja montate în ultimul an, cele mai multe accesări fiind în:

  • Iaşi (147)
  • Suceava (93)
  • Roman (93)

Citește și Ce spun europenii despre comerțul internațional?

 

 

 

 

Citiți și despre:

O părere la “E.ON mai deschide trei stații de încărcare a mașinilor electrice

  1. Pingback: Parteneriat intre ROCA si Bittnet Group | Jurnalul de Afaceri

Comentariile nu sunt permise.