Stiri: IT&C

Stefanini, afaceri de 38,8 milioane de euro, în 2017

13.07.2018

Compania Stefanini România a anunţat că a înregistrat o creştere a cifrei de afaceri netă cu 13,5% anul trecut, până la 38,8 milioane de euro. De asemenea, a înregistrat o creștere importantă de 12% la nivelul EMEA anul trecut, unde a obținut venituri de peste 101,4 milioane de euro.

„Este cel de-al 5-lea an consecutiv în care avem o creștere de 2 cifre, atât în România, cât și în regiune, unde țara noastră reprezintă cel mai important hub de servicii”, spune Andreea Stănescu, Vicepreședinte EMEA Delivery, Stefanini. „Cu fiecare an care trece, devenim o companie mai mare, nu numai din punctul de vedere al veniturilor, ci și în ceea ce privește dimensiunea echipei noastre. În prezent, avem 3200 de colegi în regiunea EMEA, mai mult de jumătate din aceștia fiind în România. Mai exact, aici suntem 1660, cu aproape 25% mai mulți decât am fost, în medie, în 2016”.

În plus, biroul din ţara noastră coordonează și afacerile companiei în Polonia și Republica Moldova. Anul trecut, compania a deschis birouri în Opole, Polonia și Chișinău, Republica Moldova, angajând peste 100 persoane pentru noile piețe.

În România, Stefanini are trei birouri, în București, Sibiu și Târgu Mureș. 1300 de angajați sunt implicați în activități de externalizare de servicii, în timp ce peste 300 lucrează în centrul de dezvoltare a aplicațiilor. Angajații români deservesc în jur de 85 de clienți din întreaga lume, din țări precum Statele Unite, Australia, Germania, Franța, Elveția, Portugalia, Spania, Canada, Rusia, Grecia, Macedonia, Serbia, Croația și Marea Britanie.

„Pentru acest an, intenționăm să continuăm să investim în formarea și dezvoltarea echipei noastre, precum și în inovare, transformare digitală și noi tehnologii”, adaugă Farlei Kothe, Vicepreședinte pentru regiunea EMEA, Stefanini. „De asemenea, căutăm noi spații de birouri în majoritatea locațiilor din Europa, care să reflecte mediul nostru deschis și colaborativ și planificăm o investiție de 5 milioane de euro pentru anul financiar 2018, la nivelul EMEA”.