Stiri: Energie

Sterling Resources și-a transferat participația la Midia XV

31.01.2014

Compania Sterling Resources a fost asistată de casa de avocatură Muşat & Asociaţii în finalizarea procesului de transfer a participaţiei de 65%, în zona de apă adâncă, a perimetrului offshore Midia XV (Midia Deep), către ExxonMobil Exploration and Production Romania si OMV Petrom SA.

Casa de avocatură a oferit consultanţă juridică pe tot parcursul tranzacţiei.

„Acesta reprezintă încă un proiect pe care echipa de avocaţi Muşat & Asociaţii îl încheie cu succes. Pentru noi a fost o tranzacţie inedită, transferul drepturilor de explorare şi producţie de hidrocarburi cu privire la o zonă petrolieră a unui perimetru existent fiind o premiera pentru piaţa românească, ceea ce a generat numeroase provocări din punct de vedere juridic şi comercial”, a declarat Miruna Suciu, Partener Muşat & Asociaţii, coordonatorul acestui proiect.

De asemenea, Petro Ventures Europe BV a transferat participaţia sa, de 20%, în zona petrolieră Midia Deep către Exxon şi OMV Petrom.

În schimb, Gas Plus a ales să își păstreze participaţiei de 15% în ambele zone, de mare şi mică adâncime, ale perimetrului.

Midia Deep are o suprafaţă de 46.539 hectare, adică 11% din suprafaţa totală a concesiunii petroliere Midia şi Pelican. Zona petrolieră este învecinată cu perimetrul Neptun al companiilor Exxon şi OMV Petrom.