Coca-Cola România a introdus pe piața locală un ambalaj inovator, realizat în proporție de până la 30% din plante, noul ambalaj fiind conceput cu ajutorul tehnologiei PlantBottleTM.
Aceast ambalaj nou este utilizat din luna iulie pentru sticlele de 500 ml. de apă plată și carbogazoasă Dorna și Dorna Izvorul Alb.
Ambalajul este 100% reciclabil și reduce în mod considerabil emisiile de dioxid de carbon eliberate în atmosferă.
Obiectivul companiei Coca-Cola este ca până în 2020,să înlocuiască toate materialele pe bază de petrol și combustibili fosili din componența PET-urilor clasice, cu materiale obținute din plante. De asemenea, compania intenţionează să introducă noile ambalaje pentru toate produsele din portofoliu.
Astfel, rezultatul va fi o sticlă 100% reciclabilă, din 100% surse regenerabile, neutră din punctul de vedere al emisiilor de dioxid de carbon.
„Tehnologia PlantBottleTM reprezintă un progres semnificativ în inovația de ambalaj din domeniul băuturilor. Noul ambalaj arată și se comportă exact ca PET-ul clasic, însă are o amprentă de carbon mult mai mică asupra planetei. Este o sticlă de care suntem cu toții foarte mândri”, a afirmat Raluca Vlad, Brand Manager Dorna în cadrul companiei Coca-Cola România.
Ambalajul este asemănător PET-ul clasic, excepție făcând faptul că una dintre componentele lui a fost înlocuită, în PlantBottleTM, cu o componentă din plante, respectiv trestie de zahăr.
„În esență, înlocuim o parte din combustibilii fosili folosiți în fabricarea PET-urilor cu materii prime din plante, fără a scădea performanța ambalajelor. Acest lucru reduce impactul pe care compania îl poate avea asupra mediului înconjurător și micșorează dependența de petrol”, mai spune Raluca Vlad.
Doar în anul 2010, introducerea ambalajelor PlantBottleTM a echivalat cu eliminarea a aproximativ 30.000 de tone de dioxid de carbon (CO2) sau a aproximativ 60.000 barili de petrol, care ar fi fost folosiți pentru a produce PET-urile clasice.
Un alt avantaj al noului ambalaj este că spre deosebire de alte materiale obținute din plante, acesta poate fi procesat în fabrici și instalații de reciclare deja existente.
În plus, ambalajele PlantBottleTM pot fi, de asemenea, folosite, reciclate și refolosite pe termen nelimitat.