STILL Material Handling Romania

STILL Material Handling Romania, soluții intralogistice de top personalizate

01.12.2018

Pilonii care stau la baza dezvoltării companiei sunt Oamenii, Inovația și Tehnologia. În 1920, în timp ce continentul european se reconstruia după primul război mondial, Hans STILL își începea activitatea cu producția generatorului de curent electric Matador. În 1924, Compania STILL se dezvoltă fulminant, generatorul de curent electric Matador fiind promovat sub sloganul „Ajutor rapid – repararea motoarelor electrice”, slogan care a atras clienții nu numai prin performanță, dar și prin design-ul în stilul „Art deco”.

Compania și-a început activitatea cu reparaţiile de motoare şi a continuat cu proiectarea generatoarelor mobile de curent, devenind astăzi un furnizor „full service” de soluţii intralogistice.

„Standardele pe care se bazează munca, fiabilitatea economică a produselor, fabricarea meticuloasă şi acoperirea totală a suprafeţelor de service reprezintă baza solidă a calităţii STILL”, afirma chiar Hans Still, fondatorul companiei

În 2008, după analize laborioase ale necesităților pieței de intralogistică din România, STILL Gmbh a înființat în luna mai a anului STILL MATERIAL HANDLING ROMANIA SRL. În 2010, dezvoltarea soluțiilor de intralogistică din România ia amploare, atât la nivel de produse, cât și la nivel de servicii și tehnologie.

“De 90 de ani, clienţii noştri beneficiază de fiabilitatea produselor şi de seriozitatea serviciilor noastre. În domeniul intralogisticii, oferim un concept complex de schimb de informaţii relevante între terminalele din sistem şi sistemele învecinate. Această soluţie globală asigură astfel o interconectare eficientă a tuturor componentelor intralogistice, inclusiv a elementului manpower”, ne-au declarat reprezentanții companiei.

Soluții intralogistice la nivel mondial

Compania fondată în anul 1920 de către Hans Still cu creativitate, spirit antreprenorial şi dorinţă de a furniza servicii de calitate s-a dezvoltat rapid, ajungând o marcă puternică şi prestigioasă la nivel mondial. Astăzi, peste 7.000 de angajaţi calificaţi în departamentele de cercetare şi dezvoltare, producţie, vânzări şi servicii sunt implicaţi în satisfacerea cerinţelor clienţilor Still din toată lumea.

Astăzi, STILL furnizează soluţii de intralogistică personalizate în toată lumea şi implementează gestionarea inteligentă a motostivuitoarelor, programelor informatice şi serviciilor aferente

Cheia succesului companiei este gama de produse performante – de la gamele complete dedicate anumitor sectoare industriale pentru companii mari şi mici la programe logistice computerizate pentru eficientizarea activităţii de depozitare şi gestionarea manipulării materialelor.

În această epocă dominată de tehnologie, compania dovedește o atitudine conservatoare în ceea ce privește relația cu partenerii. ”P to P” este un concept utilizat încă din antichitate pentru dezvoltarea comerțului și se constată o revenire rapidă a acestui concept în atenția experților în strategia comunicării.

“Pornind de la analiza locală a fluxului de materiale şi informaţii, putem oferi clienţilor noştri soluţii individualizate”, explică reprezentanții Still.

Noutăți în portofoliul de produse

STILL lansează în mod constant produse și servicii, într-un ritm adaptat nevoilor clienților. Astfel, la Berlin, în 2014 s-a lansat noua generație de stivuitoare STILL FM-X. Demn urmaș al unei game de vehicule care, de la lansarea din 2007 și până în prezent, a înregistrat peste 20.000 de unități vândute, noul FM-X este o ilustrare perfectă a acestor principii, noutățile pe care le propune fiind de natură să îmbunătățească productivitatea operatorului cu nu mai puțin de 80%.

De asemenea, STILL a prezentat mai multe stivuitoare inteligente şi sisteme de soluţii pentru intralogistică inovatoare la LogiMAT, între 25 şi 27 februarie 2014. Juriul independent care a votat Motostivuitorul Internaţional al Anului (IFOY) a confirmat acest lucru, recent nominalizând trei motostivuitoare STILL.

Eficiență, precizie, ergonomie, dimensiuni compacte, siguranță și protecția mediului – toate aceste aspecte sunt avute în vedere în crearea de noi produse

Noul motostivuitor cu contragreutate STILL RX 70-50, cu motor diesel-electric şi capacitate de încărcare de 5t, motostivuitorul pentru picking vertical comenzi EK-X şi sistemul pentru vehicule controlate automat iGo Easy s-au calificat în runda finală şi și-au dovedit performanţele în cadrul testelor şi evaluărilor riguroase care au avut loc în martie 2014.

Testarea performanțelor stivuitoarelor

În 2015, Juriul internaţional specializat al Premiilor IFOY a testat stivuitoarele participante timp de o săptămână, la sediul partenerului logistic oficial Hellmann Worldwide Logistics din Osnabrück. Pe lângă abilităţile acestora în utilizarea practică – în special în ceea ce priveşte economia, eficienţa energetică, sustenabilitatea, siguranţa, ergonomia şi design-ul – a fost evaluată şi valoarea inovatoare a stivuitoarelor.

RX 60-80 a convins în primul rând prin manevrabilitatea sa, extrem de uşoară pentru un stivuitor de 8 tone, lucru posibil prin construcţia compactă a stivuitorului, conceptul ergonomic de operare şi prin buna vizibilitate pe care o oferă. Mai mult, Juriul a declarat că RX 60-80 reprezintă o inovaţie în clasa sa de performanţă deoarece, în acest caz, soluţiile de E-trucks au fost gândite sistematic şi în detaliu, incluzând un sistem eficient de optimizare a consumului de energie şi o modalitate simplificată, rapidă, de schimbare a bateriei care elimină necesitatea utilizării palanelor.

Sistemul de management al calității

Prevederile Sistemului de Management al Calității se aplică structurii organizatorice din STILL MATERIAL HANDLING ROMANIA SRL și tuturor proceselor necesare sistemului de management al calității, implementat în cadrul acestei organizații.

Putem vorbi despre management al calității în determinarea și analiza cerințelor clienților, ofertare, contractare, derulare servicii, în procesele de comunicare cu clienții, controlul documentelor și al înregistrărilor, controlul produsului neconform, mentenanța infrastructurii, în toate procesele de conducere: strategie și stabilire a politicii în domeniul calității, planificare, organizare, analizarea activității, precum și în toate procesele referitoare la resurse umane și materiale.

Orientarea către cerințele pieței

În 2018, percepția clienților s-a schimbat față de anii trecuți referitor la elementele ce determină decizia finală de achiziție. Dacă în anii trecuți prețul era definitoriu în luarea deciziei, acum întregul pachet, format din partea de comunicare, încrederea în brand, calitatea produselor și serviciilor, are o pondere definitorie.

STILL continuă să investească în Calitate, pentru a crește încrederea clienților în produsele și serviciile oferite și pentru a le oferi în continuare cele mai ingenioase și simple soluții, la costuri care reflectă calitatea premium

“Achiziția este doar un pas din întregul traseu partenerial cu un furnizor. Viziunea pe termen mediu și lung, partea de aftersales și inovație trebuie să aibă un rol important”.

O importanță deosebită, care determină deciziile în ceea ce privește achizițiile o are TCO – Total Cost of Ownership, costurile totale de exploatare estimate pentru o anumită perioadă de timp.  Se amplifică astfel interesul pentru controlul costurilor, economia cu reparațiile și întreținerea utilajelor.

Misiunea STILL

STILL este o companie care, de peste 90 de ani, impresionează la nivel mondial prin dezvoltarea şi producerea de utilaje de transport în incintă de mare calitate, cu propulsie electrică, diesel sau cu gaz carburant. Sub sloganul ”Produse de primă clasă – baza succesului dumneavoastră”, STILL reușește să ofere o gamă de produse și servicii de top, dovedind în același timp o capacitate deosebită de inovare în domeniu, dacă ne referim la Misiune (zero emisii), Blue-Q=IQ (pilot automat inteligent pentru economie și responsabilitate față de mediu), bateriile STILL PowerPlusLife, tehnologia hibridă a sistemului de propulsie, soluția cubeXX 6 în 1 sau la adoptarea tehnicii celulelor de combustie.

“Ne implicăm cu curaj în munca de pionierat în domenii inovative, precum digitalizarea şi automatizarea. Astfel găsim soluţii la provocările viitorului. Preţuim calitatea şi durabilitatea. Soluţiile noastre sunt unice datorită celor mai înalte exigenţe în materie de confort ergonomic şi uşurinţă în utilizare”, detaliază oficialii companiei.

În ceea ce privește sistemele de intralogistică STILL, compania pune la dispoziție utilaje, produse, dar și servicii care sunt perfect adaptate pentru a putea oferi fiecărui client în parte soluția de care are nevoie – o soluție completă, personalizată și extrem de eficientă.

Atitudinea față de mediul înconjurător

Conservarea mediului înconjurător este unul dintre principiile de bază ale companiei. Tratarea cu responsabilitate a resurselor naturale, anticiparea efectelor pe care dezvoltarea de noi produse le poate avea asupra mediului, utilizarea de materiale reciclabile și a unor metode de producţie cu menajarea mediului înconjurător, precum și amenajarea spațiilor de muncă cu respectarea normelor de protecţie a mediului  sunt doar câteva dintre măsurile concrete pe care compania le aplică.

Ideile inventive şi inteligente de care compania dispune ajută la respectarea obligaţiilor faţă de mediul înconjurător. Programul de eficientizare energetică „Blue-Q” permite, de exemplu, o economie de 10-20%, fără a afecta randamentul utilajelor STILL.

STILL este o companie care inspiră încredere şi care acţionează conform regulilor în orice împrejurare, respectând în același timp diversitatea socială şi culturală

STILL face parte dintre companiile de prestigiu care oferă utilaje de transport şi cele mai moderne sisteme de logistică internă. Cu mai mult de 7.000 de angajaţi, multe ateliere de producţie, 14 sucursale în Germania, 20 de filiale în străinătate, dar şi o reţea mondială de distribuitori, STILL activează cu succes pe plan internaţional.

STILL îndeplineşte prin calitate, seriozitate şi tehnică inovativă cerinţele întreprinderilor mici, mijlocii şi companiilor, atât la momentul de față, cât şi pe viitor.

 

Citiți și despre:

O părere la “STILL Material Handling Romania, soluții intralogistice de top personalizate

  1. Pingback: STILL ECH12 promotie - Tehnologie inovativa | Jurnalul de Afaceri

Comentariile nu sunt permise.