Stiri: Stiri

Stilul de viață sustenabil aduce economii serioase

05.12.2013

Un stil de viață sustenabil poate aduce economii de 17,5%, lunar, la bugetul unei familii. Acesta este rezultatul unui experiment social efectuat în această toamnă în România, de Unilever South Central Europe și compania de cercetare 360Insights.

Cercetarea a fost realizată cu ajutorul a șapte familii, care au luat parte la studiu timp de nouă săptămâni. Au fost monitorizate cantitatea de mâncare aruncată zilnic și consumul de apă din gospodărie, iar în urma recomandărilor de la specialiștii implicați în proiect, cele șapte familii au făcut mici schimbări în stilul de viață pentru a reduce deșeurile alimentare și consumul de apă. Este vorba despre planificarea săptămânală a meselor, efectuarea cumpărăturilor pe bază de listă, congelarea și refolosirea resturilor alimentare, mărirea frecvenței dușurilor, în detrimentul băilor, oprirea apei în timpul spălării pe dinți, planificarea eficientă a spălării hainelor.

În cele șase săptămâni de implementare a recomandarilor, participanții au economisit până la 8 metri cubi de apă și au redus aproape în totalitate cantitatea de mâncare aruncată la gunoi.