Instruirea angajaților este esențială, echipa asigurând temeinicia companiei. Stokker Logistics a fost înființată în anul 1993, având inițial denumirea de ROZATTI și activând în domeniul de fabricare a produselor din material plastic. În anul 2004, compania și-a schimbat activitatea în oferirea de servicii de transport, specializându-se în transportul internațional de marfă.
Ulterior, în anul 2016, firma a trecut printr-un amplu proces de re-branding, moment în care și-a schimbat denumirea în Stokker Logistics, menținându-și același domeniu de activitate, însă adaptat permanent la cerințele pieței.
Flota auto adaptată cerințelor
Stokker Logistics acoperă orice rută din Europa, oferind servicii de transport marfă FTL 24 tone și 3,5 tone, LTL, agabaritice, marfă periculoasă tip ADR clasele 2,3,4,5,6,8,9. Aceste tipuri de transport sunt asigurate de companie atât prin intermediul flotei proprii de camioane, cât și prin intermediul flotelor partenerilor săi.
Flota este în concordanță cu cerințele de mediu EURO V și EURO VI, fiind mereu adaptată cerințelor pieței
Astfel, beneficiind de un parc auto format din 55 de ansamble cap tractor și semiremorcă – cuprinzând toată gama necesară de transport 24 tone, 7.5 tone, respectiv 3.5 tone – Stokker Logistics poate satisface următoarele solicitări de servicii: transporturi just in time, transport express cu furgonete, transport cu camionete 3t, camioane 24t, mega.
Mașinile Stokker Logistics pot fi văzute pe marile autostrăzi ale Europei, cele mai tranzitate țări fiind Germania, Belgia, Ungaria, Slovacia, Cehia, Austria, Franța, Italia , Anglia și țările scandinave. În plus, fiecare mașină este monitorizată GPS, prin intermediul WebEye, și supravegheată permanent de coordonatorii de transport.
Fiecare mașină este monitorizată GPS prin intermediul WebEye și supravegheată 24 din 24 de ore de către coordonatorii de transport ai companiei
„Întreaga flotă Stokker Logistics este echipată cu sisteme performante de monitorizare GPS, care oferă date detaliate despre poziția mărfii și camionului, monitorizând permanent timpul necesar pentru a ajunge la destinație”, menționează Ladislau Selyem, managerul general al Stokker Logistics.
De asemenea, compania oferă și servicii de depozitare și manipulare a mărfii pe o suprafață de 1.000 mp, Stokker Logistics având sediul principal în Oradea și un punct de lucru în Arad, punct ce deservește transporturile în regim express și just in time, destinate industriei de automotive.
Munca în echipă asigură temeinicia
Echipa Stokker Logistics este formată din 87 de angajați, dintre care 67 de persoane ocupă postul de șofer de autocamion. Cum pentru companie munca în echipă asigură temeinicia, angajații participă periodic la cursuri de perfecționare și formare profesională, fiind astfel permanent în pas cu dezvoltarea pieței.
„În fiecare an se stabilește planul de organizare și desfășurare a activității de instruire/calificare/formare a personalului din cadrul societății, astfel încât să ne asigurăm că întreg personalul este instruit, calificat conform reglementărilor aplicabile și în raport cu cerințele, responsabilitățile funcției pe care o îndeplinește”, susține managerul general al Stokker Logistics.
Întreaga echipă Stokker Logistics participă periodic la cursuri de formare profesională și perfecționare, precum și la team-buliding-uri, fiind astfel în pas cu dezvoltarea pieței
Managerul companiei participă de asemenea la astfel de cursuri, la începutul anului Ladislau Selyem obținând atestatul de consilier de siguranță ADR pentru transportul de mărfuri periculoase.
Totodată, compania organizează evenimente destinate instruirii angajaților, cum ar fi team-building-uri sau training-uri pentru implementarea sistemului 5S și six sigma.
Adaptarea la cerințele pieței, esențială
Piața transporturilor este un domeniu foarte dinamic, iar pentru a ține pasul cu acesta trebuie să te adaptezi permanent schimbărilor care apar. Astfel, Stokker Logistics investește în modernizarea flotei auto, cele mai recente achiziții fiind șase capete tractor Volvo Euro6 și șase semiremorci mega Schmitz.
Pe lângă acestea, compania a investit și în echiparea și dotarea autovehiculelor cu echipamente și truse ADR pentru transportul mărfurilor ADR cu colete din clasele 2, 3, 4, 8 și 9, precum și în implementarea sistemului ERP de management integrat în activitatea de logistică și transport.
Cele mai recente investiții ale companiei au vizat achiziționarea de noi capete tractor și semiremorci, implementarea sistemului ERP, precum și dotarea cu echipamente specifice pentru transportul mărfurilor ADR.
Bazându-se pe valori precum punctualitatea și disciplina – esențiale în activitatea cotidiană, unde pe primul plan sunt nevoile clientului la locul și timpul potrivit – dar și pe asigurarea siguranței mărfii și oferirea de servicii de calitate, conducerea Stokker Logistics preconizează, pentru anul în curs, o creștere a cifrei de afaceri cu 20% în comparație cu 2016.
Aceste estimări sunt rezultatul încrederii câștigate clienților, dovadă a seriozității Stokker Logistics fiind relațiile de durată pe care compania le-a construit în piață, relații bazate pe respect și implicare.