Stiri: Energie

Strategia de privatizare a Rompetrol Rafinare a fost aprobată

29.07.2015

Guvernul a aprobat, printr-o Hotărâre, Strategia de privatizare a Societății Rompetrol Rafinare S.A. Constanța. Actul normativ stabilește derularea etapelor necesare implementării Strategiei de privatizare prin vânzarea printr-o metodă transparentă, respectiv prin licitație cu strigare, a unui pachet de 11.775.349.451 acțiuni, reprezentând 26,6959% din capitalul social al Rompetrol Rafinare S.A. Constanta (RRC).

Prețul de ofertă al pachetului de acțiuni va fi cel puțin egal cu valoarea nominală a acestui pachet de acțiuni, iar licitația cu strigare va putea să se deruleze la un preț în urcare față de prețul de ofertă (licitație competitivă), sau în scădere (licitație olandeză), în funcție de interesul manifestat de investitori. Potrivit Strategiei de privatizare, prețul de adjudecare al pachetului de acțiuni nu va fi mai mic de 200 milioane dolari, în caz contrar urmând a nu se finaliza vânzarea pachetului de acțiuni.

Potrivit aceleiași Hotărâri a Guvernului, se mandatează Ministerul Energiei, Întreprinderilor Mici și Mijlocii și Mediului de Afaceri, în calitatea sa de instituție publică implicată și administrator al acțiunilor în numele statului român a unui pachet semnificativ de acțiuni care reprezintă 44,6959% din capitalul social al RRC, să deruleze actiunile necesare pentru implementarea strategiei de privatizare.