Stiri: Energie

Strategia Energetică a României 2016-2020 va fi publicată în septembrie

18.05.2016

Ministerul Energiei lansează în consultare publică rapoartele sesiunilor de lucru din cadrul procesului de elaborare a Strategiei Energetice a României 2016-2030, cu perspectiva anului 2050. Cei interesați sunteți invitați să trimiteți opiniile, sugestiile și recomandările prin intermediul formularului pus la dispoziție pe pagina de internet a Ministerului Energiei, în secțiunea Strategie Energetică.

După această consultare, urmează că Strategia Energetică a România să fie publicată în jurul datei de 15 septembrie.

„Este un exercițiu de transparență totală, în care rapoartele ce stau la baza viitoarei Strategii Energetice Naționale sunt disponibile încă din momentul elaborării strategiei și, mai mult decât atât, cei care sunt interesați pot să își spună opinia deschis și direct. Este un exercițiu necesar deoarece Strategia Energetică Națională nu aparține cuiva anume, unui grup sau unei persoane, ci aparține întregului domeniu energetic și cei care evită să se implice pierd ocazia de a contribui la dezvoltarea energeticii românești în perioada care urmează. Știu că există voci care contestă direcții și idei și tocmai din acest motiv vrem să îi avem pe toți cei interesați implicați în procesul de redactare a acestui document important. E o premieră, dar sper că acest mod de a consulta specialiștii și de a le oferi ocazia pentru a se exprima va deveni o obișnuință în actul administrativ. Vă reamintesc faptul că până acum la lucrările Strategiei Energetice Naționale au participat peste 300 de specialiști, fapt nemaiîntâlnit și sper că această consultare publică să crească numărul lor”, a declarat Victor Grigorescu, ministrul Energiei.

Ministerul Energiei dorește ca procesul de elaborare a Strategiei Energetice a României să fie unul cât mai transparent și deschis la a primi sugestii, opinii și recomandări pertinente care pot fi integrate în documentul final al Strategiei.