Strategia energetică a României, dezbătută la Forumul de Eficienţă Energetică 2015

30.09.2015

Noua etapă a strategiei energetice a România, în care sunt implementate programe de eficienţă energetică, constituie o oportunitate pentru piaţa locală cu ramificaţii la nivel internaţional. Această strategie, precum şi implementarea ei, va fi punctul central al dezbaterilor din cadrul Forumului Român de Eficienţă Energetică 2015.
Evenimentul va fi organizat de către Asociaţia Română pentru Promovarea Eficienţei Energetice (ARPEE) şi GOVNET Conferences pe data de 8 octombrie 2015, la Hotelul InterContinental din Capitală.

„Cu ocazia acestei conferinţe se va urmări identificarea şi definirea cadrului economic pentru politicile româneşti în domeniul energiei din următoarea etapă de evoluţie a sectorul energetic, din punct de vedere al sustenabilităţii, precum şi identificarea modelelor şi oportunităţilor de afaceri din sectorul energetic şi domenii conexe acestuia în următoarea perioadă, prin prisma politicilor de sustenabilitate asumate atât la nivel european, cât şi naţional sau regional”, au afirmat organizatorii Forumului.

De asemenea, un alt aspect abordat în cadrul evenimentul îl constituie identificarea surselor şi modalităţilor de finanţare disponibile pentru proiecte şi afaceri sustenabile în acestui sector.

Forumul va reuni reprezentanţi ai autorităţilor române şi companii private care au dezvoltat sau care doresc să iniţieze proiecte proprii de eficientă energetică precum şi consultanţi şi furnizori de echipamente şi tehnologii.

Dezbateriile vor fi structurate pe trei paliere: legislaţia românească în domeniul eficienţei energetice, tehnologii şi soluţii de implementare a proiectelor, precum şi exemple de succes ale acestor proiecte din sectorul industrial.

 

 

Citiți și despre: