Stiri: Agricultura

Strategie de vaccinare împotriva Bolii Limbii Albastre, discutată de ANSVSA

14.05.2015

Conducerea Autorităţii Naţionale Sanitar-Veterinare (ANSVSA) a avut o întâlnire cu reprezentanți ai asociațiilor de crescători de ovine și bovine pentru a discuta strategia vaccinării, la nivel național, împotriva virusului Bolii Limbii Albastre (Bluetongue)

Președintele ANSVSA, dr. Dumitru Băiculescu, a purtat, la sediul Autorității, cu reprezentanți ai asociațiilor de crescători de ovine și bovine, o nouă rundă de discuții referitoare la oportunitatea vaccinării, la nivel național, a tuturor animalelor receptive, împotriva virusului Bolii Limbii Albastre.

La întâlnire au fost prezenți, alături de președintele și specialiștii Autorității, reprezentanți ai Federației Oierilor de Munte, Federației Naționale a Crescătorilor de Bovine din România și ai Asociației Crecătorilor și Exportatorilor de Bovine, Ovine și Porcine din România.

În acest cadru, au fost discutate aspecte punctuale, au fost prezentate opinii, argumente pro și contra acestei strategii, puncte de vedere care au fost preluate de specialiștii și urmează a fi analizate.

Urmează ca reprezentanții asociațiilor crescătorilor de animale prezenți la întâlnire să îi informeze pe cei pe care îi reprezintă despre cele discutate, să analizeze toate aspectele abordate și să prezinte Autorității, în scris, concluzia la care au ajuns.