Stiri: Companii

Strauss Coffee va cumpăra marca „Amigo”, pentru 20 milioane de dolari

04.02.2014

Strauss Coffee B.V. a anunțat astăzi că va cumpăra unul din liderii pieței de cafea solubilă din România, ”Amigo”. Astfel, compania a semnat un acord cu Cia Iguacu de Café Soluvel pentru achiziţia mărcii de cafea ”Amigo”, vândută în principal în România.

Strauss Coffee va plăti 20 milioane dolari pentru achiziţia mărcilor, a domeniilor şi a drepturilor exclusive de a folosi formula ”Amigo” în România şi Bulgaria, compania devenind proprietarul unic al brand-ului în aceste două ţări.

”Achiziția accentuează și mai tare poziția competitivă a Strauss Coffee pe piața de cafea din România, dar și în alte piețe din Europa Centrala și de Est. Strauss Coffee, prin Strauss România, intenționează să continue să dezvolte marca Amigo în regiune.”, a declarat Tomer Harpaz, manager interimar al Strauss Coffee.

Brandul ”Amigo” este prezent pe piața locală din anul 1982, acesta fiind evaluat la o cifră netă de afaceri de aproximativ 12,5 millioane dolari, în 2012. În volum, cota de piața a mărcii este estimată la circa 1,8%.

Cele două companii așteaptă validarea tranzacţiei de către Consiliului Concurenţei.

Strauss Coffee BV are ca acţionari Grupul Strauss (74,9%) şi TPG Capital (25,1%) și este prezent pe piața locală din anul 1994. Compania este cunoscută mai ales prin marca „Doncafé”, care avea în 2012 o cotă de piața estimată de 22%.

La nivel global, Strauss Coffee are vânzări anuale de peste 1 miliard de dolari, fiind prezent în țări precum Brazilia, Polonia, România, Serbia, Rusia și Ucraina.

Compania deține 14 unități de producție și peste 6.000 de angajați, în întreaga lume.