Trenuri internationale CFR Calatori

Studenții care au peste 26 de ani pot circula din nou gratuit cu trenul

24.04.2018

La inițiativa Alianței Naționale a Organizațiilor Studențești din România (ANOSR), la finalul lunii precedente, Senatul României a adoptat amendamentul privind propunerea legislativă L 450/2017, amendament care vizează studenții care depășesc vârsta de 26 de ani și nu aveau gratuitate la transportul feroviar intern. Astfel, asociaţia anunţă că a fost modificat cadrul legal, astfel încât să nu mai existe niciun dubiu că toți studenții înmatriculați la forma de învățământ cu frecvență, din învățământul superior din ţara noastră, indiferent de vârstă, pot călători gratuit cu trenul.

Aceasta a fost transmisă Administrației Prezidențiale și a fost promulgată la finalul săptămânii trecute. În tot acest timp, ANOSR a făcut demersurile necesare pentru a fi urgentată promulgarea legii de modificare a Legii Educației Naționale. Astfel, pentru ca această nedreptate să fie eliminată complet este necesar ca această modificare a legii să fie publicată în Monitorul Oficial (MO).

În următoarea perioadă, ANOSR va insista pentru a fi urgentat procesul de distribuire al legitimațiilor de transport studenților de peste 26 de ani, solicitând universităților să pună în aplicare noile prevederi ale legii, în așa fel încât aceștia să-și exercite un drept care le-a fost luat.

 

 

Citiți și despre: