Cognizant Softvision Romania

Studenții români, premiaţi la olimpiada SEEMOUS 2017

20.03.2017

Studenții Facultății de Matematică și Informatică a Universității din București au obținut o performanță remarcabilă la Olimpiada de Matematică din Macedonia, organizată de Societatea de Matematică a Europei de Sud-Est, în perioada 28 februarie – 5 martie 2017.

Echipa Universității din București, coordonată de conf. univ. Cornel Băețică și lector Gabriel Mincu, a fost compusă din 4 studenți, aflați în anul I sau II de studii, la Facultatea de Matematică și Informatică, care au obținut 4 medalii în cadrul celei de XI-a ediție SEEMOUS:

Andrei Comăneci – medalie de aur;
Evgnosia-Alexandra Kelesidis – medalie de argint;
Andreea Maria Popa – medalie de argint;
Daniel Bănaru – medalie de bronz;

La ediția SEEMOUS din acest an s-au înscris în competiție 84 de studenţi din 18 universităţi din țări precum: Bulgaria, Grecia, Turkmenistan, Argentina şi România.

Pentru Facultatea de Matematică și Informatică, participarea la această olimpiadă reprezintă o tradiție, studenții manifestându-și interesul pentru această competiție încă din anul 2009.

Anul 2016 a fost, de asemenea, unul reușit pentru reprezentanții Facultății de Matematică și Informatică, aceștia obținând o medalie de aur, trei medalii de argint și una de bronz.

Lansată în 2007, SEEMOUS este cunoscută, pe de o parte, ca olimpiadă dedicată matematicienilor talentați și pasionați de acest domeniu. Pe de altă parte, competiția reprezintă și o oportunitate de a crea o rețea de studenți matematicieni, dar și de parteneriate între instituţiile participante.
Mai multe informații despre competiția și rezultatele din acest an pot fi accesate aici.