Studiu LuggageHero All4Travel

Studiu LuggageHero și All4Travel privind turismul în 2020

17.07.2020

Studiu LuggageHero și All4Travel. LuggageHero și All4Travel au realizat un studiu pentru a evalua interesul pentru călătorii al europenilor în 2020, în perioada post-pandemie. Studiul a fost realizat folosind date din formulare online, completate între 05.07.2020 și 12.07.2020. Conform acestui studiu, s-ar părea că mai mult de 3/4 dintre participanții la studiu din Europa sunt interesați de măcar o călătorie în afara țării până la finalul lui 2020. În ceea ce îi privește pe români, s-ar părea că vor înlocui vacanțele în străinătate cu concedii petrecute în țară, în proporție de 61%.

Studiu LuggageHero și All4Travel. Ce s-a întâmplat după relaxarea restricțiilor de călătorie?

„După relaxarea celor mai multe dintre restricțiile de călătorie, 37% dintre respondenții europeni au avut cel puțin o mini-vacanță în interiorul țării din care provin, iar alți 17% au călătorit deja în afara țării. Românii au fost mult mai dornici de escapade, 59% dintre ei menționând că deja au călătorit în interiorul țării, după ridicarea restricțiilor”.

Studiul LuggageHero și All4Travel a evidențiat faptul că, în acest an:

 • 77% dintre respondenții europeni își doresc să călătorească într-o altă țară
 • 69% vor să viziteze cel puțin un oraș
 • 31% se vor limita la destinații din mijlocul naturii
 • 30% nu vor călători în străinătate în lunile de vară
 • 17% nu și-au propus oricum să călătorească în afara țării în lunile de vară
 • 2/3 dintre respondenții din Europa se arată mai optimiști cu privire la călătoriile în străinătate în sezonul de toamnă.

Preferințe privind condițiile de zbor și cazare

În ceea ce privește modul în care este percepută siguranța transportului cu avionul către destinațiile de vacanță alese:

 • doar aproximativ o treime dintre participanții europeni (38%) au spus că au încredere să călătorească cu avionul
 • 24% afirmă că nu au de ales, deci vor zbura chiar dacă nu sunt total încrezători în măsurile luate de companiile aeriene
 • circa un sfert dintre respondenții europeni (23%) plănuiesc să călătorească folosind mașina personală, pentru mai multă siguranță în timpul pandemiei.

Care sunt preferințele de cazare conform studiului LuggageHero și All4Travel?

Preferințele privind cazarea au evidențiat faptul că:

 • 39% dintre europeni preferă camerele de hotel în defavoarea închirierilor pe termen scurt (AirBnB, Booking, etc.)
 • 61% au încredere în măsurile pe care le iau administratorii locuințelor închiriate pe termen scurt pentru a asigura igiena necesară în această perioadă.

În plus, europenii continuă să reducă din bugetele de vacanță. Conform studiului:

 • 46% dintre ei au confirmat reducerea bugetului de vacanță.
 • aproximativ o treime au afirmat că vor cheltui cu minim 40% mai puțin decât planificaseră înaintea pandemiei.

„Suntem încântați de faptul că cei care călătoresc sunt optimiști dar atenți, pentru că aceasta este abordarea potrivită și sigură,” afirmă Jannik Lawaetz, CEO și co-fondator al LuggageHero. „Și noi acționăm după aceleași principii, de aceea am adoptat schimbări pentru a oferi servicii turistice fără contact personal. Rezervările sunt efectuate pe site sau în aplicație, iar clienții aplică sigiliile de siguranță în timpul procesului de stocare. Ca întotdeauna, anulările rezervărilor sunt gratuite în totalitate. În plus, extindem rețeaua de locații partenere în cele 26 de orașe europene în care suntem prezenți, având mai mult de 40 de locații doar în Paris, de exemplu.”

Citește și Anul şcolar 2020-2021. Anunţ important făcut de Ministerul Educaţiei

 

Citiți și despre: