Stiri: Agricultura

Campania de plati in avans 2020

Subvențiile APIA pentru fermieri, prefinanţate de Credit Agricole Bank

21.08.2014

Credit Agricole Bank Romania a semnat convențiile cu APIA, FGCR (Fondul de Garantare a Creditului Rural) și FNGCIMM (Fondul Naţional de Garantare a Creditelor pentru Întreprinderile Mici şi Mijlocii) în vederea finanțării fermierilor care beneficiază de subvenții APIA în cadrul schemei de plată unică pe suprafață (SAPS) — campania 2014, potrivit unui comunicat de presă al băncii.

În cadrul schemei, fermierii care au nevoie de finanțare pentru efectuarea lucrărilor agricole pot obține în avans până la 90% din cuantumul subvenției pe suprafață pentru 2014.

„Prin semnarea acestor convenții venim în întâmpinarea nevoilor din ce în ce mai diversificate ale fermierilor din România, în ceea ce privește finanțarea proiectelor acestora. Alături de produsele de finanțare existente în portofoliului băncii – creditul pentru campania agricolă, creditul pentru echipamente și creditul pentru terenuri agricole – acordarea creditului prin subvenția APIA confirmă preocuparea și interesul nostru pentru susținerea economiei romanești în general, dar și continuarea tradiției Grupului din care facem parte în a sprijini dezvoltarea domeniului agricol”, a declarat Pierre Martin, Director General al Credit Agricole Bank Romania.

Creditul de subvenții APIA este destinat finanțării capitalului de lucru pentru desfășurarea activităților curente și se acordă în lei, pe o perioadă de creditare până la încasarea sumelor evidențiate în adeverința APIA.