Stiri: Agricultura

Subvenţiile pentru agricultori, discutate de Daniel Constantin şi Dacian Cioloş

11.02.2014

Problematica Programului Naţional de Dezvoltare Rurală 2014 – 2020 (PNDR), precum şi viitoarele subvenţii în agricultură acordate prin Fondul European de Garantare Agricolă (FEGA) au fost discutată astăzi de ministrul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, Daniel Constantin, şi de comisarul european pentru Agricultură şi Dezvoltare Rurală, Dacian Cioloş, în cadrul unei întrevederi de lucru.

Întâlnirea a avut loc în contextul vizitei pe care delegaţia condusă de Comisarul European o efectuează în România, la Bucureşti, în perioada 10 – 12 februarie.

Printre participanţi la întrevedere s-au aflat şi secretarii de stat George Octavian Turtoi şi Daniel Botanoiu.

“Au fost discutate stadiul actual al viitorului PNDR, calendarul propus pentru definitivarea şi aprobarea acestui document programatic foarte important, dar şi pregătirea sub-programului tematic pentru pomicultură », au afirmat reprezentanţii Ministerului, într-un comunicat de presă.

De asemenea, s-au adus în discuţie pregătirile pentru implementarea plăţilor directe, precum şi opţiunile pe care ţara noastră le are în cadrul noii Politici Agricole Comune, fiind reconfirmată acordarea plăţilor naţionale tranzitorii pentru a creşte valoarea sumelor acordate la hectar.