Suedia prelungește perioada de efectuare a controalelor la frontiere

18.05.2017

Ministerul Afacerilor Externe informează cetăţenii români care intenționează să se deplaseze în Regatul Suediei că autorităţile locale au anunţat prelungirea perioadei de efectuare a controalelor la frontiere, la podul Öresund (legătura rutieră și portuară cu Danemarca), precum și în porturi din regiunile Skåne și Västra Gotaland (sud și vest). Măsura va fi valabilă pentru o perioadă de maxim 6 luni, cel mai probabil până la data de 11 noiembrie 2017.

Se recomandă cetățenilor români să se asigure că dețin în permanență asupra lor, pe timpul călătoriei înspre și dinspre Suedia, un act valabil de identitate (pașaport sau carte de identitate națională). Celor care intenționează găsirea unui loc de muncă le recomandăm să dețină pașaport biometric.

Cetățenii români pot solicita asistenţă consulară la numărul de telefon al Ambasadei României la Stockholm +46 8 20 56 74, apelurile fiind redirecționate către Centrul de Contact și Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center în regim de permanență.

De asemenea, cetăţenii români care se confruntă cu o situaţie dificilă, specială, cu caracter de urgenţă, au la dispoziţie şi telefonul de urgență al misiunii diplomatice a României la Stockholm +46 73 698 5463.

 

 

Citiți și despre: