Stiri: IT&C

Suita de soluții de securitate Bitdefender 2016 a fost lansată

30.09.2015

Bitdefender a lansat suita de soluții de securitate destinată consumatorilor casnici. Suita Bitdefender 2016 care aduce în prim-plan o tehnologie inovativă capabilă să ofere dublă protecție datelor personale împotriva temuților viruși de tip ransomware.

„Tehnologiile Anti-Ransomware dezvoltate de specialiștii în securitate ai Bitdefender permit ca cele mai sensibile date ale utilizatorilor să fie ferite în totalitate de criptarea de către virușii de tip ransomware. Acest tip de amenințare a făcut de 50 de ori mai multe victime la nivel mondial în ultimul an față de anul precedent prin blocarea dispozitivelor și solicitarea de recompense”, au afirmat reprezentanţii companiei.

Suita interzice aplicațiilor de origine incertă să șteargă sau să modifice documente, imagini sau videoclipuri stocate în directoarele populare, precum My Documents, My Pictures sau My Videos, pentru a detecta și bloca tipurile de viruși ransomware.

În plus, dubla protecție asigurată de Ransomware Behavioral Detection (RBD) analizează activitatea tuturor aplicațiilor pentru a detecta comportamente similare clasei de viruși ransomware și pentru a bloca orice aplicație care încearcă să cripteze date de pe terminalul utilizatorului.

“Noua suită de soluții de securitate a Bitdefender dovedește că tehnologia evoluează mai repede decât amenințările cibernetice. Deși este un fenomen relativ nou pentru cei mai mulți utilizatori, ransomware este o amenințare de domeniul trecutului pentru clienții Bitdefender. Toate celelalte pericole sunt ținute la distanță de tehnologiile Bitdefender, în timp ce utilizatorii se pot bucura de performanța maximă a dispozitivului lor și de protecție totală”, a declarat Cătălin Coșoi, Chief Security Strategist în cadrul Bitdefender.

Totodată, progresele tehnologiilor în materie de inteligență artificială permit procesarea în milisecunde a unor cantități enorme de date venite de pe întreg mapamondul și neutralizarea amenințărilor înainte ca acestea să se răspândească.