Stiri: Logistica

Summit-ul de Investiţii Feroviare. Metrorex: Depunem eforturi să îmbunătăţim calitatea serviciilor

05.10.2017

Directorul Metrorex, Marin Aldea, a participat ieri la evenimentul strategic Zilele Feroviare 2017 – Summit-ul de Investiţii Feroviare Railway PRO – ediţia a XII-a, organizat de Club Feroviar şi Railway PRO, cu sprijinul Asociaţiei Industriei Feroviare din România.

În cadrul evenimentului, acesta a prezentat participanților informaţii importante cu privire la proiectele de investiții în derulare dar și viitoare ale Metrorex. Aşadar, sesiunea de networking interactivă a oferit o oportunitate excelentă pentru schimbul de expertiză și bune practici dedicate susținerii inovării în sectorul feroviar.

„În fiecare an ne propunem să atingem cât mai multe obiective, din ce în ce mai ambițioase. Însă problemele întâmpinate nu sunt puține! Pretențiile călătorilor cresc, iar noi depunem eforturi să finalizăm toate proiectele şi să îmbunătăţim calitatea transportului cu metroul prin obţinerea finanţărilor necesare, derularea procedurilor pentru lucrări de asemenea anvergură, dar şi rezolvarea cât mai rapidă a inevitabilelor contestaţii”, a spus directorul general, Marin Aldea.

Printre subiectele abordate s-au numărat:

· Extinderea Magistralei 4 de metrou – Secţiunea Parc Bazilescu – Străulești în cadrul căreia, în luna martie a acestui an, au fost puse în funcțiune stațiile de metrou Laminorului și Străulești. Depoul, galeria de legătură și terminalul multimodal Park & Ride urmează a fi finalizate în decembrie 2017, respectiv trimestrul I al anului 2018.

· Linia 4 de metrou: Lac Străuleşti – Gara Progresu, tronsonul Gara de Nord – Gara Progresu -Studiul de pre-fezabilitate şi studiu de fezabilitate, contract semnat în luna septembrie a acestui an, în cadrul Programului de cooperare româno-elveţian. Noua linie de metrou va conecta două dintre cele mai importante staţii de cale ferată ale Capitalei, Gara de Nord şi Gara Progresu şi va avea corespondenţă cu magistralele în funcţiune, intersectând liniile de metrou existente.

· Proiectul Magistralei 5 de metrou: Drumul Taberei – Pantelimon ce vizează construirea uneia dintre cele mai importante linii de metrou ce va lega zona de vest și est a capitalei. Secţiunea Râul Doamnei – Eroilor (PS Operă), inclusiv Valea Ialomiţei, are 10 stații de metrou pentru care se execută lucrări de structură, finisaje, instalații automatizări. În luna iulie a acestui an, au fost scoase la suprafață cele două echipamente de săpat tuneluri – Tunelling Boring Machine (TBM), cele care au excavat tunelurile pe ambele fire din cadrul secțiunii Râul Doamnei – Eroilor a Magistralei 5.

· Proiectele care au în vedere îmbunătățirea serviciilor de transport public de călători cu metroul: Magistrala 2 Berceni-Pipera, Modernizarea instalaţiilor de control-acces pe Magistralele 1, 2, 3 și Modernizarea instalațiilor de ventilație pe secțiunea Petrache Poenaru-Timpuri Noi – proiecte finalizate de curând.

“Nu au fost proiecte ușoare însă s-au depus eforturi susținute pentru ca lucrările să fie executate astfel încât disconfortul călătorilor să fie minim”, a declarat Marin Aldea.