Sun Plaza lansează campania ”Dăruiește timp, donează sânge”

10.05.2018

Sun Plaza și Asociația React, în parteneriat cu Centrul de Transfuzie Sanguină din București (CTS București) și Rețeaua Privată de Sănătate Regina Maria, a anunţat cea de-a șasea ediție a campaniei ”Dăruiește timp, donează sânge”. Astfel, persoanele care doresc să doneze sânge pentru pacienții din spitale sunt așteptate la intrarea principală din Sun Plaza – Esplanada Sud, în perioada 11-13 mai, între orele 9.00 și 13.00.

Recoltarea de sânge va fi efectuată de personalul specializat al Centrului de Transfuzie Sanguină București, în condiții de siguranță.

La fiecare donare se recoltează aproximativ 450 ml de sânge, care vor fi folosiți pentru pacienții internați în spitalele din Capitală, a căror viață depinde de aceste transfuzii.

Persoanele care doresc să doneze sânge sunt așteptate în centrul comercial cu cartea de identitate și cu micul dejun consumat (sandwich cu carne slabă, legume și fructe consistente). Cei interesaţi să doneze sânge mai afirmă că nu se fumează înainte și după donare cu o oră.

Cei care doresc să doneze trebuie să îndeplinească următoarele condiții:

– să aibă între 18 și 60 de ani
– să aibă greutatea cuprinsă între 50 și 100 kg (femeile), 60 și 110 kg (bărbații)
– să nu fi suferit intervenții chirurgicale sau stomatologice în ultimele 3 luni
– nu pot fi femei însărcinate, în perioada de lăuzie sau în cea menstruală (trebuie sa treacă minim 5 zile de la ultima zi a menstruației)
– să nu fi consumat grăsimi sau băuturi alcoolice cu cel puțin 48 de ore înaintea donării
– să nu fi suferit de hepatită – de orice tip, TBC, sifilis, malarie, epilepsie,
bruceloză, ulcer, diabet zaharat, boli de inimă, boli de piele, miopie peste (-) 6
dioptrii.

În campania precedentă, din septembrie, 219 persoane au răspuns apelului și s-au alăturat campaniei. Dintre acestea, 159 au fost declarate apte pentru donare. Aşadar, s-au recoltat 71.55 de litri de sânge, cantitate care a ajutat la salvarea a 397 de pacienți internați în spitalele din Bucureşti.

 

 

 

Citiți și despre: