Superfood Company: Piața produselor de îngrijire a bebeluşilor, în creştere

23.07.2018

Piața produselor de îngrijire a bebeluşilor a crescut cu aproximatv 5% în primul semestru din 2018, conform datelor Superfood Company, unul dintre cei mai mari importatori și distribuitori de produse pentru copii.

În condiţiile acestui trend, Superfood a încheiat primele şase luni ale anului cu vânzări în valoare de aproximativ 11,5 milioane de euro (54 milioane lei), mai mari cu 7% față de aceeaşi perioadă din 2017.

Investiţii

Compania continuă, prin urmare, tendința ascendentă conturată în primul trimestru al anului, precum și investițiile în consolidarea afacerii prin dezvoltarea mărcilor aflate în portofoliu.

Investițiile aferente celui de-al doilea trimestru (T2) din 2018 se ridică la 300.000 euro (1,5 milioane lei), totalul sumei investite în S1 2018 ajungând astfel la aproximativ 537.000 euro (2,5 milioane lei).

„Am încheiat primul semestru al anului cu afaceri în creștere, așa cum prognozam. Sunt bucuros că în 2018 Superfood Company a reușit să își majoreze vânzările cu 7%, procent aflat peste nivelul de creștere a pieței pe care activăm, ceea ce înseamnă că ne-am mărit cota de piaţă, nu doar că am urmat o tendință. Sunt încrezător că această evoluție bună va continua și în următoarele șase luni, dar e greu să facem estimări deoarece piața produselor pentru copii, deși este stabilă în acest moment, este plină de provocări”, a declarat Daniel Dărăban, Director General al Superfood Company.

Printre factorii care influenţează pozitiv evoluția pieței se poate menţiona un mediu economic predictibil în care toate deciziile să fie argumentate solid, precum și creșterea responsabilității individuale la locul de muncă. Conform Superfood Company, dezvoltarea pieței ar putea fi încetinită de tulburările social-politice care se materializează prin fluctuații de curs valutar, creșterea dobânzilor care afectează puterea de cumpărare și decizia românilor de a-și întemeia o familie şi implicit de a avea copii.

În următoarele luni, Superfood are în plan continuarea investițiilor, precum și extinderea depozitului central situat în București.

Gama Baby Nova

Baby Nova a fost gama cea mai bine vândută din portofoliul companiei în perioada analizată. Aceasta cuprinde o varietate de suzete, biberoane, tetine şi accesorii.

“Cea mai mare parte a investițiilor noastre vizează în prezent dezvoltarea gamelor de produse pe care le avem în portofoliu. Este foarte important ca soluțiile pe care le oferim clienților să fie personalizate pentru fiecare nevoie sau problemă pe care aceștia ar putea-o avea. Așadar căutăm întotdeauna să aducem produse inovatoare şi de o calitate superioară, de la producători care investesc permanent în cercetare şi dezvoltare”, a subliniat Daniel Dărăban.

 

 

 

Citiți și despre:

  • Evenimentul România Durabilă – AgriBusiness are loc pe 7 noiembrieEvenimentul România Durabilă – AgriBusiness are loc pe 7 noiembrie Marţi 7 noiembrie, începând cu ora 8.30, are loc evenimentul România Durabilă - AgriBusiness "Contribuţia agriculturii la viitorul model economic românesc", în cadrul Academiei de Studii Economice - Aula […]
  • Afaceri în creştere pentru Superfood CompanyAfaceri în creştere pentru Superfood Company Superfood Company, importator și distribuitor de produse pentru copii mici, a raportat în 2017 o cifră de afaceri de 21 milioane de euro (97 milioane lei), în creștere cu aproape 10% față de 2016, când au […]
  • Vânzări în creştere pentru Superfood CompanyVânzări în creştere pentru Superfood Company Superfood Company, importator și distribuitori de produse pentru bebeluşi, a raportat în primul trimestru din 2018 vânzări în valoare de circa 5,1 milioane de euro (24 milioane lei), în creștere cu 11% față […]
  • Piața alimentelor ecologice pentru copii, în creşterePiața alimentelor ecologice pentru copii, în creştere Superfood Company, importator și distribuitor de produse pentru copii mici, estimează o majorare de 5% pe segmentul produselor alimentare ecologice destinate copiilor de până la trei ani. Valoarea pieței […]
  • Idei de mesaje de Sărbători pentru mediul de afaceriIdei de mesaje de Sărbători pentru mediul de afaceri Idei de mesaje de Sărbători pentru mediul de afaceri. În perioada Sărbătorilor de Iarnă nu trebuie să vă neglijaţi nici partenerii de business şi nici angajaţii. Trebuie să le transmiteţi şi acestora, aşa cum […]