FMCG

Superfood Company reușește creșteri anuale de zece procente

01.08.2019

Principalele investiții din perioada următoare au în vedere extinderea depozitului central. Superfood Company înseamnă astăzi import, promovare și distribuție pentru branduri de renume în segmentul farmaceutic, baby food, suplimente alimentare, produse de îngrijire și puericultură. Compania are un portofoliu variat și complet, dedicat nou-născuților, sugarilor, copiilor cu vârsta până în trei ani, precum și mamelor care alăptează şi adulţilor.

Acest portofoliu cuprinde peste 25 de branduri, printre care Organix și Hero Baby (alimente ecologice şi tradiţionale pentru sugari și copii), BabyNova, Nuby, Dentistar şi Bibi (puericultură mică), Cam (puericultură mare), Colief Infant Drops (supliment alimentar împotriva colicilor), Medela (produse destinate alăptării) sau Medel (produse pentru sănătate).

În ultimii ani, compania a consolidat şi extins portofoliul de produse pentru toate gamele din segmentul super premium, adăugând noi game de produse precum Nuby, Cam, Dreambaby, Babyworks, Neuner’s şi Nattou

Printre gamele adăugate în ultimii 3 ani portofoliului companiei, se regăsesc nume precum Nuby (marca Nr. 1 de pahare în SUA), Cam (producător italian de cărucioare), Dreambaby (child proofing), Babyworks (produse de unică folosinţă pentru copii), Neuner’s (ceaiuri BIO din Austria) sau Nattou (jucării din pluş din Belgia).

Produse noi pe piața din România

Cele mai noi produse introduse pe piața din România fac parte din gamele DreamBaby și Babyworks. Pentru 2019, Superfood Company are în plan lansarea unei game complete de produse alimentare pentru nevoi speciale, destinate atât copiilor cât şi adulţilor.

Din 2016 până în prezent, portofoliul companiei s-a îmbogățit cu 8 branduri noi pentru piaţa din România, dar au fost completate și gamele deja existente. În total, peste 500 de produse noi au fost adăugate în ultimii 3 ani.

Din punct de vedere al distribuţiei, Superfood Company a început colaborarea cu majoritatea reţelelor de supermarketuri şi hypermarketuri

Distribuția în cadrul acestor rețele a fost asigurată pentru game precum Organix, Hero Baby, Baby Nova și Nuby. În plus, compania asigură acoperire naţională completă prin intermediul celor 6 puncte de lucru.

„Având 6 sucursale în țară și sediul central în apropiere de București, acoperim cu succes toate nevoile clienților și partenerilor noștri, livrând calitate și încredere pentru clienții finali — părinții copiilor mici din România. Tot pentru clienții finali am creat magazinul online Primele-Cumpărături.ro, care conține întreg portofoliul propriu”, ne-a declarat Daniel Dărăban, Director General  Superfood Company.

Capacitatea de depozitare a fost dezvoltată prin lucrări ample de extindere

Superfood Company asigură acoperirea întregului teritoriu al țării prin cele 6 depozite situate în Brăila, Brașov, Cluj-Napoca, Craiova, Iași și Timișoara, cărora li se alătură sediul principal Superfood Company, aflat în Pantelimon, pe Șoseaua de centură a capitalei. Toate depozitele sunt avizate ca depozite de distribuţie angro de medicamente. Certificarea ISO 9001:2015 și implementarea sistemului Ascent ERP cu integrare WMS asigură controlul strict al calității și eficienței tuturor serviciilor: de la depozitare până la livrare în punctele de vânzare.

Ca urmare a evoluției continue, a apărut și necesitatea creşterii capacităţii de depozitare, astfel că 4 dintre punctele de lucru au acum depozite mai încăpătoare, iar depozitul central de lângă Bucureşti intră şi el în lucrări de extindere în cursul acestui an. Capacitatea depozitului central urmează să fie crescută cu 1.500 de paleţi, pentru a putea face față cerințelor pieței și strategiei de dezvoltare a companiei.

Evoluția comportamentului consumatorilor

Comportamentul consumatorilor a cunoscut în ultimii ani o evoluție continuă spre produse de o calitate mai bună, cu o atenţie sporită asupra raportului calitate-preţ.

„Superfood Company importă produse de la producători renumiți. Selecționăm cu atenție doar produsele cele mai sigure, eficiente și inovative în materie de puericultură, îngrijire, sarcină sau alimentație pentru sugari și copii mici. Deținem toate autorizațiile și certificările necesare pentru servicii de import la standarde conforme, inclusiv certificarea Austria Bio Garantie pentru comerțul cu produse ecologice (BIO)”, a continuat Dl. Dărăban.

Cele mai bine vândute game ale Superfood Company sunt în prezent gamele BabyNova (puericultură mică) şi Organix (alimente ecologice pentru sugari şi copii)

În prezent, Superfood Company distribuie gamele sale de produse în marile lanțuri de farmacii, farmacii independente, spitale, drogherii, supermarketuri și hypermarketuri: DM, Cora, Auchan, Carrefour, Kaufland, Selgros și Mega Image.

„Deschiderea mai mare pe care o manifestă românii în ultima perioadă pentru produsele sănătoase nu poate decât să ne bucure. Este o tendință globală care a început să fie resimțită și pe plan local. Este esențial să le asigurăm copiilor o alimentație perfect adaptată nevoilor lor, începând din perioada diversificării. Unul dintre principiile de bază în crearea gamei Organix a fost acela că orice om merită, încă din copilărie, să consume produse sănătoase și gustoase. Toate alimentele din această gamă sunt gândite conform standardului No Junk Promise, adică mâncare curată, benefică dezvoltării optime a copiilor” – detaliază Directorul General.

Magazinul online primele-cumparaturi.ro

Magazinul on-line Superfood Company a fost lansat acum aproximativ 6 ani. „A luat naştere mai degrabă ca o soluţie pentru acei clienţi care au dificultăţi în a găsi anumite produse foarte nişate în localitatea lor sau în apropierea locuinţei”, precizează reprezentantul Superfood Company.

Cele mai bine vândute produse on-line sunt scutecele, pompele pentru sân şi cărucioarele

Contribuţia magazinului online în rezultatele companiei este în prezent una marginală, urmând a fi vizată de planuri de dezvoltare menite a creşte cifrele generate de magazin. Cu toate acestea, focusul principal al companiei rămâne consolidarea parteneriatelor cu retailerii din farma şi comerţul internaţional.

Rețeaua de distribuție a Superfood Company

Cele 6 depozite situate în Brăila, Brașov, Cluj-Napoca, Craiova, Iași și Timișoara, alături de sediul principal Superfood Company, aflat în Pantelimon, asigură acoperirea completă a teritoriului țării. În prezent, Superfood Company deține aproximativ 8.000 mp suprafaţă de depozitare, compania deservind aproximativ 5.000 de clienţi lunar.

„Avem cifre remarcabile în citirile de piaţă (rapoarte Nielsen) privind distribuţia numerică şi ponderată, aceasta din urmă ajungând la 98-99% pe diferite canale farma”, explică Daniel Dărăban.

Datorită faptului că portofoliul este în prezent destul de variat, strategia pentru viitor se bazează pe implementarea de soluţii personalizate în funcţie de client şi gamă.

Pentru perioada următoare, compania are în plan ca principala investiţie extinderea depozitului central. Din punct de vedere financiar, compania a înregistrat creşteri anuale de 10%.

Superfood Company, unul dintre cei mai mari importatori și distribuitori de produse pentru copii mici și un jucător important în sectorul alimentației ecologice pentru sugari şi copii, cu un portofoliu impresionant de branduri, a reușit să își păstreze trendul ascendent din ultimii ani, înregistrând creșteri anuale de zece procente. Pentru anul trecut, compania a realizat o cifră de afaceri de 108 milioane lei și o rată a profitului de aproximativ 5%.