Stiri: Stiri

Suplimentare de 200 de milioane de lei pentru Prima Casă

15.08.2013

Plafonul alocat pentru programul Prima Casă a fost suplimentat cu 200 de milioane de lei în urma unei hotărâri de Guvern luate la mijlocul acestei săptămâni. Conform actului normativ suplimentarea se face la plafonul de garantare necesar achiziției locuințelor construite prin programul ANL.

Astfel, plafonul total de garantare ajunge la 500 de milioane de lei din totalul plafonului suplimentar de 1,2 miliarde de lei destinat locuințelor achiziționate prin Prima Casă, notează Finanțiștii în ediția electronică.

„In vederea rezolvarii problemei locuirii, pentru segmentul de populatie constituit din tinerii aflati la inceputul carierei, achizitia unei locuinte in proprietate sau inchirierea unei locuinte in conditiile pietei, se deruleaza prin ANL. Finantarea Programului de constructie de locuinte pentru tineri s-a realizat si se realizeaza din surse ale bugetului de stat. Sumele obtinute din vanzarea locuintelor catre chiriasi se prevad a fi acumulate de ANL si utilizate pentru finantarea unor noi locuinte pentru tineri. Pentru a crea conditii in aplicarea strategiei de dezvoltare a Programului de constructie de locuinte pentru tineri, cu posibilitatea de cumparare de catre chiriasi dupa un an de inchiriere neintrerupta, se are in vedere integrarea in acest program a acestor locuinte”, se specifică în actul normativ cu referire la această modificare.

Sursă: Finanțiștii.ro