Stiri: Companii

Sustenabilitatea, una dintre priorităţile Coca-Cola HBC

03.12.2015

Coca-Cola HBC AG a anunţat că își înnoiește angajamentele de sustenabilitate pentru anul 2020, după ce a fost nominalizată, în Indicele de Sustenabilitate Dow Jones (DJSI), lider în sustenabilitate al industriei de băuturi, la nivel mondial.

Compania are două obiective majore până pentru următorii cinci ani. Este vorba de reducerea amprentei de apă cu până la 30% și a emisiilor directe de carbon cu 50%, comparativ cu procentele raportate în 2010.

Anunțul după ce compania a fost declarată, pentru cel de-al doilea an consecutiv, lider al industriei de băuturi în clasamentele DJSI World și DJSI Europe, este recunoașteri care au fost acordate în luna septembrie . Acesta este al optulea an în care Coca-Cola HBC AG a fost inclusă în Dow Jones.

„Noile obiective confirmă angajamentul companiei noastre de a impune standarde înalte în domeniul sustenabilității pentru întreg sectorul de băuturi. În România ne vom implica prin implementarea de programe locale privind managementul eficient al apei și al resurselor de energie în fabricile noastre din Ploiești, Timișoara și Poiana Negri. Vom continua dezvoltarea de soluții sustenabile și inovatoare, pentru a oferi, ca și până acum, produse de calitate și pentru a contribui la dezvoltarea comunităților în care operăm. Le mulțumim tuturor partenerilor noștri, care au avut o contribuție importantă în atingerea tuturor obiectivelor stabilite și care vor continua să reprezinte un real sprijin în realizarea noilor ținte.”, declară Irina Ionescu, Public Affairs & Communication Manager Coca-Cola HBC România.

Astfel, în toate țările unde este prezentă, compania investește și se implică permanent în dezvoltarea de soluții sustenabile, ca răspuns la provocările globale de astăzi.

În ţara noastă , cele mai recente inițiative în acest sens sunt reprezentate de introducerea, în 2014, a unui ambalaj inovator, precum şi primirea medaliei de aur acordată de European Water Stewardship pentru fabricile sale de îmbuteliere.