Stiri: Sanatate

Synevo deschide primul departament de histopatologie digitală din Europa de Sud-Est

20.09.2017

Synevo România, liderul în diagnostic de laborator la nivel național, a anunţat deschiderea primului departament de histopatologie digitală din Europa de Sud-Est, în cadrul Laboratorului Central Synevo de lângă București.

Laboratorul va utiliza un sistem de scanare pentru a înregistra imagini de calitate superioară ale probelor biologice specifice, ceea ce va reduce semnificativ timpul de procesare și va oferi acces la toți specialiștii patologi din rețeaua de laboratoare a Diviziei de Diagnostic Medicover.

„Principalul nostru obiectiv este să fim un sprijin real și sigur pentru medici în procesul de diagnosticare. În ultimii 20 de ani, am investit constant în dezvoltarea echipei și dotarea laboratoarelor la cel mai înalt nivel, pentru a ne menține lider de piață din punctul de vedere al calității și al gamei complete de servicii de laborator”, a declarat Laurențiu Luca, director general Synevo România. „Digitalizarea completă a diagnosticului histopatologic presupune adoptarea celor mai noi tehnologii în domeniu, utilizate în prezent doar în câteva laboratoare din vestul Europei, și ne bucurăm că le putem pune acum la dispoziția pacienților și a comunității medicale din România.”

Noul departament foloseşte echipamente și sisteme software de ultimă generație și a presupus o investiție de circa 1 milion de euro.

„Beneficiile digitalizării acestui serviciu sunt semnificative: de la reducerea timpului de procesare a probelor, la facilitarea colaborării dintre medicii din cele opt laboratoare de histopatologie din rețeaua internațională, care pot face schimb de informații și opinii, indiferent în care unitate se află”, a declarat dr. Mihai Stoicea, șef departament Histopatologie, Synevo România (foto). „Histopatologia este un domeniu în care diagnosticul depinde într-o măsură foarte mare de specialistul care analizează probele. În acest context, digitalizarea procesului oferă pacienților acces la o întreagă rețea de medici specializați în diferite patologii, care colaborează în timp real, ceea ce înseamnă creșterea preciziei diagnosticului”, a mai spus acesta.

Implementarea noilor tehnologii de histopatologie digitală presupune, printre altele, transferul de la microscopia convențională la imaginile digitale, prin transpunerea probelor biologice în lame digitale virtuale.