Tabăra ANOSR pentru studenți

22.06.2017

Alianța Națională a Organizațiilor Studențești din România (ANOSR), federația care reprezintă studenții din ţara noastră la nivel național și internațional, a militat întotdeauna pentru asigurarea unui sistem de învățământ echitabil, în care să aibă acces fără nicio barieră toate categoriile posibile de studenți și a susținut constant implementarea unor mecanisme pentru sprijinul categoriilor defavorizate și subreprezentate din sistemul educațional românesc.

„Având în vedere faptul că în ultimii ani structurile care promovează voluntariatul în rândul studenților au primit locuri în taberele studențești de vară organizate anual de Ministerul Tineretului și Sportului, ANOSR a hotărât să atragă atenția asupra importanței sprijinirii studenților defavorizați și, în același timp, să se implice activ în acest sens, prin asumarea unor măsuri active de integrare în învățământul superior a acestor studenți. Astfel, ANOSR a decis pentru al patrulea an la rând să ofere locurile de tabără pe care le-a primit de la MTS pentru studenții proveniți din categorii defavorizate!”, a anunţat Asociaţia.

Prin urmare, ANOSR lansează concursul pentru Tabăra ANOSR pentru studenți – ediția 2017, tabără care se vă desfășura în perioada 25-30 august 2017 în stațiunea Costinești, la Complexul Vraja Mării. Pe lângă un sejur de 5 zile la malul mării, studenții care vor beneficia de un loc în această tabără organizată de ANOSR vor avea ocazia să participe și la o serie de activități și dezbateri în cadrul cărora se vor discuta problemele cu care se confruntă la ora actuală categoriile defavorizate de studenți din mediul educațional românesc.

Toți studenții ce vor beneficia de un loc în Tabăra ANOSR pentru studenți vor avea asigurate GRATUIT cazarea și masa pe toată perioada sejurului de tabără, precum și transportul din localitatea de domiciliu până în Costinești și retur.
Pentru această tabără se pot înscrie acei studenți care se încadrează în categoriile sociale enumerate mai jos și care nu au beneficiat în acest an de un alt loc de tabără oferit de Ministerul Tineretului și Sportului prin Programul Național Tabere Studențești.

Cine poate beneficia de un loc în Tabăra ANOSR pentru studenți – ediția 2017?

a) Studenții orfani de un părinte sau de ambii părinți;
b) Studenții proveniți din casele de copii sau plasament familial;
c) Studenții cu dizabilități;
d) Studenții a căror familie înregistrează venituri scăzute;
e) Studenții rromi;
f) Studenții proveniți din mediul rural.

 

 

Citiți și despre: