Stiri: Social

Tabăra MagiCAMP, la cea de-a patra ediție

14.07.2017

Amway România susține, pentru al patrulea an consecutiv, tabăra MagiCAMP, destinată copiilor cu afecțiuni oncologice, organizată de Asociația MAGICAMP. Astfel, din iulie până în septembrie, vor fi organizate 12 tabere de o săptămână, fiecare pentru aproximativ 25 de copii cu afecțiuni oncologice.

Aflată la a patra ediție, tabăra MagiCAMP își propune ca prin intermediul jocurilor, dezvoltate împreună cu medici oncologi, pediatri, psihologi specializați și entertaineri de top, să ajute la creșterea încrederii copiilor în propriile forțe, a stimei de sine, a independenței și a interesului acestora față de construirea de prietenii noi și participarea la diferite activități sociale.

În cursul celor 12 tabere de o săptămână, organizate pentru copiii cu afecțiuni oncologice, Amway România susține buna desfășurare a acestor tabere, oferind produse de îngrijire a locuinței, din gama Amway Home și produse de îngrijire personală, din gama Glister.

„Amway continuă să se implice, în fiecare an, în susținerea comunității din care face parte, atât la nivel mondial, cât și la nivel local. Copiii cu afecțiuni oncologice au nevoie de implicarea noastră, a tuturor și ne bucurăm că putem contribui la construirea unei vieți mai bune pentru ei”, a declarat Ioana Enache, General Manager Amway România, Bulgaria și Grecia.

În cadrul taberelor de vară MagiCAMP se pune în lumină un aspect important adesea neglijat: rolul pe care familia și prietenii îl au în lupta cu boala, respectiv refacerea copiilor după câștigarea luptei cu cancerul. Acest aftercare este vital pentru recuperarea psihologică a copiilor, aducând în parametri normali echilibrul emoțional al micuților. Potrivit datelor Asociației MAGICAMP, opt din zece copii diagnosticați cu cancer reușesc să se vindece, însă acum 20 de ani lucrurile stăteau cu totul diferit: medicina reușea să salveze numai doi din zece copii.

„Prieteni pe viață. Asta găsesc aici, printre altele, micuții care participă în taberele MagiCAMP. Și pentru noi, organizatorii, e la fel de important să știm că avem în Amway un partener, un prieten de cursă lunga. Mulțumim, Amway”, susține Melania Medeleanu,  fondator MagiCAMP.

În tabăra MagiCAMP, copiii sunt permanent angrenați într-o activitate. Fie că este vorba despre tras cu arcul, zbor cu tiroliana, teatru, cântat la instrumente, pictură, sport, ori dans – fiecare dintre copii va găsi cu siguranță motive să socializeze, să intre în competiție cu ceilalți, să alerge, să râdă și să aibă acea sclipire revitalizantă și ludică în ochi.