Concediu 2020

Tabere gratuite pentru elevii bucureşteni

26.06.2017

Un număr de 16 mii de elevi bucureșteni vor pleca gratuit, vara aceasta, la mare, prin intermediul programului PROEDUS destinat celor s-au implicat în activități școlare și extrașcolare, pe parcursul anului 2016-2017.

Elevi din clase primare, gimnaziale, liceeni, dar și peste 2000 de profesori, se vor bucura de o săptămână gratuită în stațiunile de la malul mării, Comorova, Neptun, Costinești, Vama Veche, dar și în stațiunea Paralia Katerini, din Grecia.

Peste 2000 de elevi care s-au remarcat în activitățile și proiectele sportive organizate de PMB, prin PROEDUS, își vor petrece vacanța de vară pe litoralul românesc și cel grecesc. Tot atâția liceeni, înscriși în programul ‘Fii și tu voluntar PROEDUS!’, se vor distra la mare. Alte câteva mii de tineri, olimpici și șefi de promoție de gimnaziu și liceu, își pregătesc bagajele pentru vacanță.

De asemenea, Primăria Bucureşti, a premiat, anul acesta, și 2.000 de profesori coordonatori ai elevilor olimpici, diriginți ai șefilor de promoție, antrenori ai sportivilor premiați și cadre didactice implicate în proiectele din cadrul Parteneriatului Civic pentru Educație-CIVITAS. Și ei își vor petrece o săptămână din vacanță la Vama Veche. Proiectele CIVITAS le-au oferit posibilitatea altor 2500 de elevi bucureșteni, care au optat să se dedice activităților non-formale, să plece la mare.

„Pentru toți aceștia urmează două luni de plajă, distracție și un program care îmbină relaxarea, cu jocul și momentele petrecute alături de prieteni. Elevii se vor bucura de activități variate, de la workshop-uri de consiliere și orientare în carieră, competiții, cantonamente și activități sportive, până la evenimente multimedia, cultural artistice și recreative”, conform sursei citate.

 

 

Citiți și despre: