Stiri: Social

Tablete pentru elevi.

Tablete pentru elevi. Anunţul făcut de Ministerul Educaţiei

11.05.2020

Tablete pentru elevi. Ministerul Educației și Cercetării a anunţat că s-au alocat 150 de milioane de lei pentru cumpărarea de dispozitive electronice conectate la internet. Acestea sunt destinate elevilor din mediile defavorizate.

Tablete pentru elevi. Hotărâre de Guvern privind suplimentarea bugetului Ministerului Educaţiei

Aşadar, Guvernul a adoptat în ședința de săptămâna trecută o hotărâre privind suplimentarea bugetului Ministerului Educaţiei cu suma de 150 de milioane de lei pentru anul 2020.

Suma alocată va fi folosită pentru achiziția de dispozitive electronice conectate la internet. Acestea sunt necesare dotării unităților de învățământ preuniversitar de stat.

Accesul la activităţile didactice la distanţă

Obiectivul Ministerului Educației este să asigure accesul la activitățile didactice la distanță elevilor din medii defavorizate, înmatriculați în unitățile de învățământ preuniversitar.

Tablete pentru elevi. Ce spune ministrul Educaţiei, Monica Anisie?

„Am solicitat inspectoratelor școlare să centralizeze situația elevilor care nu dispun de echipamentele necesare participării la cursurile online, în contextul pandemiei COVID-19. În acest moment, în România, numărul estimat de elevi care au nevoie de aceste dispozitive electronice este de 250.000. Odată cu achiziționarea acestora, va fi facilitată învățarea la distanță și pentru copiii din mediile defavorizate”, a declarat Monica Anisie, ministrul Educației și Cercetării.

Criteriile de repartizare

Criteriile de repartizare urmează să fie stabilite prin ordin de ministru, în baza propunerilor unităților de învățământ preuniversitar de stat.

Citeşte şi Selgros susţine firmele din domeniul HoReCa