Stiri: Agricultura

TAGRO, primul tractor agricol romanesc

A fost lansat TAGRO, primul tractor agricol românesc

31.10.2018

A fost lansat TAGRO, primul tractor agricol românesc. Este vorba de un tractor conceput și realizat pe platforma IRUM Reghin. Proiectul a fost realizat în Centrul de Cercetare și Dezvoltare pentru Utilaje Agricole și Forestiere – IFOR – care funcționează la Reghin, Transilvania.

TAGRO, primul tractor agricol românesc: Investiţii

Centrul a fost înființat de grupul de firme MAVIPROD, în incinta fabricii IRUM. Acesta a presupus o investiție de 2,65 milioane de euro. În plus, proiectul a reunit aproximativ 50 de ingineri români.

Investiția a inclus alți 4.000.000 de euro puși la dispoziție de grupul MAVIPROD, acționarul IRUM.

TAGRO este primul tractor agricol românesc produs după o pauză de un deceniu.

Tractorul este destinat fermelor mici și mijlocii și va fi vândut atât pe piața internă, cât și pe cele externe.

TAGRO, primul tractor agricol românesc: Ce spune conducerea IRUM Reghin

”Am urmărit dezvoltarea unui produs care să fie destinat fermierilor mici și medii, dar și fermierilor mari care folosesc și acest tip de tractoare pentru diferite activități unde nu se pretează tractoarele cu o putere mai mare. Focusul numărul unu a fost crearea unui tractor care să aibă un raport calitate preț competitiv și care să poată fi exportat cu brio oriunde în lume. În ceea ce privește designul acestui tractor, s-a urmărit creearea unei identități vizuale unice și proprii, care să fie cel puțin la nivelul oricărui mare producător mondial și să reprezinte fundația viitoarelor dezvoltări IRUM, în gama agricolă. Astfel, am ținut cont de aspecte legate de confort și dimensiuni, dorindu-ne să păstram același logo, aceeași linie tradițională a tractoarelor noastre”, spune Mircea Oltean, CEO-ul IRUM Reghin.

Conform acestuia, un accent deosebit s-a pus și pe partea de ergonomie și siguranță a utilizatorului.

TAGRO, primul tractor agricol românesc: Dotări

TAGRO deţine toate dotările necesare unui tractor modern. Printre acestea se numără şi comenzile prin radio și aerul condiționat.

Înainte de a fi lansat, tractorul a fost testat atât în România, cât și în Italia. În plus, până la finalul acestui an se va finaliza procesul de omologare în cadrul Registrul Auto Român București.

TAGRO, primul tractor agricol românesc: Preţ

Prețul de pornire pentru primul tractor agricol românesc va fi de 34.500 de euro.
Producția în serie a TARGO va începe în aprilie 2019.

Conducerea IRUM Reghin estimează că în primul an de la lansarea pe piaţă vor fi produse și vândute 200 de tractoare. În plus, din 2020 va fi depășit pragul de 300 de tractoare TAGRO, iar în 2021 vor urma alte 500 de tractoare TAGRO.

„Primul tractor agricol românesc este un dar pe care IRUM îl face României în Anul Centenarului Marii Uniri. Însă 2018 este și anul în care se împlinesc 65 de ani de la fondarea IRUM și 25 de ani de la fondarea grupului MAVIPROD, acționarul majoritar al fabricii de tractoare din Reghin”, au anunţat reprezentanţii companiei.