Stiri: Agricultura

Ţara noastră reia exportul de ovine și bovine către Israel

28.03.2017

România va relua exportul de ovine și bovine către Israel, în condițiile în care autoritățile israeliene au anunțat marți ridicarea restricțiilor impuse țării noastre, a anunţat Autoritatea Națională Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor (ANSVSA).

„ANSVSA a fost informată oficial astăzi (marți, 28 martie) de autoritățile israeliene despre ridicarea restricțiilor pentru exportul de ovine și bovine din țara noastră. Această decizie este urmarea măsurilor ferme întreprinse rapid de ANSVSA pentru a redeschide exportul și a minimiza efectele economice negative generate de impunerea restricțiilor”, se precizează într-un comunicat al ANSVSA.

Exporturile în Israel au fost suspendate din data de 3 martie, dar cu o zi în urmă, în momentul în care ANSVSA a fost înștiințată de decizia Israelului, președintele ANSVSA a convocat un grup de specialiști cu care a stabilit un plan de măsuri pentru remedierea rapidă a neconformităților semnalate de autoritățile israeliene, dar care să ofere și garanția respectării și menținerii cerințelor și standardelor solicitate de importatori.

„Acest plan de măsuri a fost prezentat părții israeliene de către președintele instituției, Geronimo Brănescu, care, alături de o delegație de specialiști, s-a deplasat în Israel pentru a informa despre acțiunile care au fost demarate, în regim de urgență, pentru a debloca, în cel mai scurt timp, exportul de ovine și bovine din România”, se mai precizează în comunicat.