Stiri: Social

Târg de Mărţişor la Muzeul Satului

21.02.2017

Muzeul Național al Satului „Dimitrie Gusti” organizează, în perioada 27 februarie – 8 martie, Târgul „De Mărțișor. Târg cu tâlc…”, eveniment care își propune promovarea vechiului obicei al dăruirii, la început de primăvară, a micilor obiecte artizanale cu rol protector precum și a meșteșugului stimulând creativitatea, originalitatea și inspirația ce dau naștere unor mărțișoare deosebite.

„Simbol al primăverii și renașterii naturii, mărțișorul era confecționat, în satele de odinioară, dintr-un șnur bicolor alb/roșu de care se agăța o monedă de aur sau argint pe care părinții îl dăruiau copiilor la 1 Martie pentru a fi sănătoși, bogați și norocoși. Deși mărțișorul și-a schimbat forma în timp, și-a păstrat esența de simbol al protecției, fertilității”, au anunţat reprezentanţii Muzeului Satului.

Vizitatorii sunt invitaţi să admire și să aleagă pentru cei dragi mărțișoare de o mare variate, atât tradiţionale, de la meşteri populari, cât şi mărțișoare inedite, realizate cu multă imaginaţie și din materiale neconvenționale, de către artişti plastici și studenți.

Programul târgului este – 9.00 – 17.00, de luni până duminică, în perioada 27 februarie – 8 martie 2017.

Tot în această perioadă, la sfârșit de săptămână, vor avea loc ateliere pentru copii de confecționat mărțișoare și felicitări.