Targ de primavara Ministerul Agriculturii

Târg de primăvară, la Ministerul Agriculturii

02.03.2020

Târg de primăvară Ministerul Agriculturii. La începutul primăverii, Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale (MADR) își deschide porțile pentru a găzdui o expoziție cu vânzare de produse agroalimentare românești din zona Clujului.

Târg de primăvară Ministerul Agriculturii. Brandul Produs de Cluj

Manifestarea găzduită de MADR este organizată în parteneriat cu Consiliul Județean Cluj, prin intermediul brandului ”Produs de Cluj”. Aceasta este prima dintr-o serie de astfel de acțiuni ce urmăresc promovarea tradițiilor locale din diferite regiuni ale României.

Prin astfel de evenimente, Ministerul Agriculturii dorește să evidențieze importanța valorificării materiei prime autohtone care poate genera valoare adăugată prin prelucrarea acesteia, în vederea înregistrării și recunoașterii produselor agroalimentare de calitate românești pe plan național și european.

Târg de primăvară Ministerul Agriculturii. Produse atestate

Prin politicile implementate în domeniul agriculturii și dezvoltării rurale, MADR a acordat pentru județul Cluj următoarele atestate:

  • 19 atestate de produs tradițional
  • 1 atestat de produs rețetă consacrată
  • 52 de produse au dobândit mențiunea de calitate facultativă produs montan.

Pălincă de Cluj

Arealul județului Cluj se află în aria geografică aprobată la Comisia Europeană pentru băutura spirtoasă Pălincă, care din anul 2018 este înregistrată ca Indicație Geografică.

Așadar, chiar în inima Capitalei, vizitatorii vor avea ocazia de a descoperi gustul bucatelor ardelenești, realizate după rețete tradiționale. La evenimentul dedicat produselor de Cluj vor participa 40 de producători clujeni și meșteri populari artizani. Bucureștenii vor putea regăsi la târg produse agroalimentare atestate ca produs montan din zona Beliș, comuna Mănăstireni din categoria produselor lactate, precum:

  • telemea
  • caș de oaie
  • caș afumat
  • brânză de burduf
  • brânză cu ardei
  • brânză cu mărar

”Cei interesați vor putea alege dintr-o gamă variată de produse din lapte și carne, miere de albine, dulcețuri și sucuri naturale, turtă dulce, pâine, prăjituri și ciocolată de casă, conserve din legume și vinuri de masă. Totodată, având în vedere că luna martie este dedicată doamnelor, la târg veți putea găsi cele mai potrivite cadouri tradiționale realizate de meșteri artizani, precum obiecte de artizanat, costume populare specifice zonei și accesorii aferente acestora, bijuterii lucrate manual, articole de marochinărie, produse cosmetice bio și produse pe bază de lavandă. Pe parcursul celor patru zile ale târgului, atmosfera va fi animată de spectacole folclorice specifice zonei Văii Someșului”, a mai anunțat Ministerul Agriculturii.

Citește și Plăți pentru fermieri 2020: Începe campania de depunere a Cererilor Unice de Plată

 

 

 

Citiți și despre: