Stiri: Logistica

Targul de Cariera Feroviara 2022

Când are loc ediția de primăvară a Târgului de Carieră Feroviară în România?

20.04.2022

Târgul de Carieră Feroviară 2022. CFiR, singura platformă de resurse umane care se ocupă strict de domeniul feroviar şi cel al transportului urban pe şină, organizează în perioada 10-12 mai 2022, între orele 9 – 16, în mediul online prin platforma Zoom, ediția de primăvară a Târgului de Carieră Feroviară în România (https://cfir.ro/targcfir/).

Târgul de Carieră Feroviară în România reprezintă pentru persoanele interesate șansa de a-şi începe sau consolida o carieră în acest domeniu, de a intra în contact direct cu angajatorii.

Târgul de Carieră Feroviară în România merge în Facultatea de Căi Ferate, Drumuri și Poduri.

Târgul de Carieră Feroviară 2022. Webinarii

Prima zi a evenimentului, 10 mai, este rezervată webinariilor susținute de instituțiile de învățământ de profil și de companiile partenere.

Reprezentanții celor două facultăți cu specific feroviar, conf. dr. ing. Ilona Mădălina Costea, Decan al Facultății de Transporturi – UPB, respectiv conf. dr. ing. Adrian Burlacu, Decan al Facultății de Căi Ferate, Drumuri și Poduri – UTCB, vor prezenta celor interesați de a urma cursurile de licență, masterat sau doctorat ale acestor facultăți care sunt posibilitățile de a-și asigura pregătirea teoretică și practică și le vor da informații legate de campusul universitar.

Întâlniri cu angajatorii

În următoarele două zile, 11 și 12 mai, candidații vor avea ocazia de a se afla față în față cu angajatorii, online, având astfel posibilitatea de a susține interviul pentru care s-au programat în prealabil din orice loc s-ar afla, din România sau din străinătate, și de pe orice dispozitiv cu conexiune la internet, care este compatibil cu aplicația Zoom și care este dotat cu cameră, microfon și boxe/căști.

Pentru că unul dintre obiectivele CFiR îl reprezintă atragerea tinerilor către o carieră în domeniul feroviar și cel al transportului urban pe șină, această ediție a Târgului de Carieră Feroviară în România se va muta în data de 19 mai în băncile Facultații de Căi Ferate, Drumuri și Poduri – UTCB în cadrul „Zilei Carierei Feroviare dedicate studenților/masteranzilor CFDP”.

Cu această ocazie, instituțiile din acest domeniu, companiile și studenții/masteranzii se vor întâlni pentru a discuta despre ce ar putea fi îmbunătățit la procesul de învățare, dar și pentru ca studenții acestei facultăți să ia contact cu ofertele de carieră care le sunt dedicate.

Târgul de Carieră Feroviară 2022. Companii participante

Printre companiile care și-au anunțat deja prezența la acest eveniment sunt atât companii cu capital de stat, cât și privat, companii care activează în domeniul infrastructurii și suprastructurii, dar și operatori feroviari.

BAICONS IMPEX SRL

BAICONS IMPEX SRL (https://cfir.ro/angajator-baicons/), Partener Gold al evenimentului, este o societate comercială cu răspundere limitată, înființată în anul 2001, având ca principal domeniu de activitate proiectare, consultanţă şi supervizare lucrări pentru drumuri, poduri, lucrări de artă, construcții civile şi industriale și căi ferate.

Prin participarea la Târgul de Carieră Feroviară în România, Baicons caută să își completeze echipa de peste 60 de specialiști angajați permanent cu oameni doritori să participe la lucrări de proiectare pentru drumuri, lucrări de artă, căi ferate, construcţii civile, expertize tehnice, consultanţă şi supervizare lucrări atât în Bucureşti, cât şi în ţară.

Târgul de Carieră Feroviară 2022. DB Cargo România

DB Cargo România (https://cfir.ro/angajator-db-cargo-romania/), Partener Silver, este un operator feroviar ce asigură servicii de calitate premium, de încredere pentru clienți, viabil economic, sigur pentru angajați și atent cu mediul, printr-o flotă de locomotive și vagoane impresionantă ca număr și performanță, precum și personal motivat și calificat, dispus pe întreaga rețea feroviară din România.

În calitate de angajator de top în Europa, obiectivul principal al DB Cargo este de a menține acest titlu printr-un mediu de lucru ce respectă nevoile individuale și apreciază contribuția fiecarui angajat. În calitate de angajator incluziv, obiectivul companiei este de a menține o balanță echilibrată între angajații cu experiență și cei la început de drum, care pot beneficia de sfaturile experților și se pot dezvolta și forma în cadrul companiei.

Electrificare CFR

Electrificare CFR (https://cfir.ro/company/electrificare-cfr/), Partener Bronze, filială a Companiei Naţionale de Căi Ferate „CFR” S.A., are ca scop asigurarea furnizării de energie electrică către clienți finali racordați la infrastructura feroviară, operatori de transport feroviar, administratori ai infrastructurii feroviare publice sau deținători de infrastructură feroviară privată, întreprinderi feroviare sau altor categorii de consumatori, în limitele stabilite prin licența de furnizare deținută, potrivit reglementărilor în vigoare.

Electrificare CFR, care este mereu atentă la dezvoltarea angajațiilor, conștienți că progresul lor profesional înseamnă și succesul companiei, dorește să recruteze absolvenți ai Facultății de Energetică sau Inginerie Electrică.

Târgul de Carieră Feroviară 2022. ROFERSPED SA

ROFERSPED SA (https://cfir.ro/company/rofersped-sa/), Partener Bronze, este un organizator de transport care oferă o gamă largă de servicii legate de transportul feroviar și servicii de consultanță legate de soluțiile de transport. Compania a luat fiinţă în anul 1997, capitalul social fiind integral românesc, din acesta 91,76 % aparţinând acţionarului principal SNTFM CFR MARFĂ SA, iar 8,24 % aparţinând altor acţionari.

Telecomunicaţii CFR

Telecomunicații CFR (https://cfir.ro/company/telecomunicatii-cfr/), Partener Bronze, este o companie cu experiență de peste 20 de ani în domeniu, care furnizează servicii de telecomunicații de cea mai înaltă calitate, bazate pe cele mai noi tehnologii, prin utilizarea echipamentelor de ultimă generație, garantând astfel securitate pentru orice tip de transmisie: voce, imagine și date.

Compania caută o persoană dinamică, înclinată spre tehnologie și dornică să ȋnveţe, care să devină Tehnician Telecomunicații într-o echipă cu peste 500 de specialiști care asigură funcționarea optimă a rețelei 24/7.

Târgul de Carieră Feroviară 2022. Accesul la eveniment

Pentru a asigura succesul acestui eveniment, Carieră Feroviară în România – CFiR are parte de sprijinul partenerilor săi:

 • Alstom
 • Grup Feroviar Român
 • Baicons
 • Electroalfa
 • Eximprod Grup
 • Knorr-Bremse, Novatex
 • Tim Rail Cargo

De asemenea, CFiR colaborează cu instituții de învățământ din toată țara, dar și cu asociații profesionale și patronale, precum:

 • Facultatea de Transporturi din cadrul Universității Politehnica București
 • Facultatea de Căi Ferate, Drumuri și Poduri din cadrul Universității Tehnice de Construcții București
 • Universitatea din Craiova și Universitatea din Pitești
 • CENAFER
 • Asociația Inginerilor Feroviari din România – AIFR®
 • Organizația Patronală a Societăților Feroviare Private din România (OPSFPR).

Citeşte şi Buget Ministerul Transporturilor 2022. Fonduri suplimentare pentru CFR