Stiri: Stiri

Târgul de Cariere se deschide astăzi la Bucureşti

22.11.2013

Bucureştiul găzduieşte pentru prima dată Târgul de Cariere, cea mai importantă reţea de evenimente de profil din România. Evenimentul are loc la WorldTradeCenter, vineri şi sâmbătă, iar accesul este liber.

Conform unui studiu IRES derulat în această primăvară la Târgul de Cariere, evenimentele de carieră şi recrutare au devenit a doua opţiune la nivel naţional, după internet, pentru tinerii români aflaţi în căutarea unui loc de muncă.

Conform estimărilor făcute de companiile participante la Târgul de Cariere, în ultimii ani s-au făcut peste 18.000 de angajări în cadrul evenimentului.

La evenimentul din 22 şi 23 noiembrie iau parte 50 de angajatori din toate domeniile, cu o ofertă de sute de locuri de muncă în servicii, retail, inginerie, financiar, management, IT, dar şi în alte domenii.

Printre angajatorii participanţi la eveniment se numără companiile Unicredit Business Integrated Solutions, Alten, APT, Genpact, Misys, Terapia Ranbaxy şi Xerox

În cadrul târgului vor fi disponibile 2.000 de oferte de angajare, dar şi cu multiple oportunităţi de internship şi voluntariat.

Companiile prezente la standuri caută în special tineri educaţi, oferind posturi atât pentru seniori, cât şi pentru cei fără experienţă de muncă.

Domeniile cele mai bine reprezentate la această ediţie sunt financiar-bancar, IT, vânzări, retail, marketing, farmacie-chimie. De asemenea, sunt la mare căutare vorbitorii de limbi străine, cu un minim background economic sau dispuşi să se dezvolte în aceasă direcţie. „Vorbirea limbii engleze a devenit deja o condiţie de bază în majoritatea companiilor care vin la Târgul de Cariere. La târg prezentăm acum joburi pentru vorbitorii de germană, italiană, spaniolă, greacă, dar şi pentru cei care stăpânesc limbi mai rare”, au declarat organizatorii.

Cele mai multe dintre posturi prezentate sunt în Capitală, dar angajatorii vin cu numeroase oferte de relocare în mai toate marile oraşe din ţară, cele mai multe propuneri fiind pentru Cluj, Braşov, Craiova şi Iaşi. De asemenea, mai multe companii propun posturi în străinătate.