Stiri: Companii

Târgul de Crăciun din Parcul Drumul Taberei 2022 - West Side Christmas Market

Târgul de Crăciun din Parcul Drumul Taberei se deschide pe 25 noiembrie 2022. Programul West Side Christmas Market

20.11.2022

Târgul de Crăciun din Parcul Drumul Taberei 2022 – West Side Christmas Market. Parcul tematic de Crăciun organizat de UNTOLD Universe în colaborare cu Primăria Sectorului 6 a Municipiului București se va deschide vineri, 25 noiembrie, ora 18:00, în Parcul Drumul Taberei. De pe 25 noiembrie până în data de 27 decembrie, ,,West Side Christmas Market” va fi locul preferat de întâlnire atât al bucureștenilor, cât și al celor care se vor afla în vizită în capitală.

Activități speciale

,,West Side Christmas Market’’ nu va fi un simplu parc tematic de Crăciun, ci va fi locul în care sărbătorile de iarnă vor prinde un nou sens. Atât copiii, cât și adulții se vor putea bucura de momente artistice, ateliere și activități gândite special pentru fiecare categorie de vârstă în parte, de cele mai gustoase preparate tradiționale și vor putea admira bradul de Crăciun.

Pe lângă activitățile tradiționale de Crăciun, organizatorii vor întreține spiritul sărbătorilor cu alte momentele unice pe care vizitatorii le pot trăi alături de prieteni și familie. Pe lângă patinoarul și caruselul din parcul tematic, vizitatorii pot găsi și o căsuță poștală specială unde pot lăsa scrisoarea pentru Moș Crăciun. În ajunul Crăciunului, se va organiza o extragere, iar câștigătorului i se va îndeplini dorința.

Cea mai mare perdea de luminițe de Crăciun

Una din surprizele pe care organizatorii le-au pregătit pentru această ediție va fi perdeaua de lumini care va îmbrăca podul suspendat din parcul Drumul Taberei.

Perdeaua de lumini va fi cea mai mare perdea decorativă din România. Aceasta va avea o lungime de peste 100 m., fiind suspendată la o înălțime de până la 50 m.

În realizarea acestei instalații luminoase, organizatorii lucrează cu o companie internațională care operează astfel de instalații în Asia, Țările Nordice și SUA. Printre cele mai emblematice locații în care compania instalează decorațiuni similare cu perdeaua din Parcul Drumul Taberei, amintim Rockefeller Center, New York.

Târgul de Crăciun din Parcul Drumul Taberei 2022 – West Side Christmas Market. Concept

Conceptul pentru ,,West Side Christmas Market” este unul original, dezvoltat de echipa de creație UNTOLD Universe. Astfel, personajele ce apar în povestea de Crăciun se alătură universului creativ UNTOLD, construit în ultimii 8 ani de zile.

,,West Side Christmas Market” este locul magic unde prinde viață spiritul sărbătorilor de iarnă și locul în care o echipă formată din cei mai pricepuți elfi, o domnișoară ambițioasă și un bucătar entuziast pregătesc împreună Crăciunul.

O experiență dedicată sărbătorilor de iarnă

Edy Chereji, co-fondator UNTOLD: „Universul UNTOLD se extinde cu o experiență dedicată sărbătorilor de iarnă. Pentru prima dată, timp de o lună, parte din magia festivalurilor UNTOLD și Neversea va fi prezentă în București. Pe lângă atracțiile specifice unui târg de Crăciun, am dezvoltat și un concept original care include personaje și povești ce vor fi descoperite din 25 noiembrie până pe 27 decembrie. Prin amenajare, concept și atracții, locul va fi ideal pentru întreaga familie și va atrage, fără îndoială, vizitatori din toată țara. Bucureștenii merită un proiect elegant, gândit la standardele și experiența noastră, care se va dezvolta de la an la an, astfel încât capitala României să devină o destinație de tradiție în perioada sărbătorilor de iarnă.”

Târgul de Crăciun din Parcul Drumul Taberei 2022 – West Side Christmas Market. Ce spune Primarul Sectorului 6?

Ciprian Ciucu, Primarul Sectorului 6 al Municipiului București: ,, În Sectorul 6 nu există o zonă centrală, nu există piațete largi, dar avem Parcul Drumul Taberei care, datorită cuvei lacului, este foarte potrivit pentru un astfel de eveniment. Ceea ce organizăm în acest an este o premieră pentru România: să facem un târg de Crăciun la un standard de calitate foarte înalt, cu un concept creativ original, care să nu ne coste nimic. În plus, este un proiect care se autofinanțează, de calitate, organizat chiar în comunitate. Îmi plac foarte mult târgurile de Crăciun. Mergând cu familia în alte țări, vedeam diferența dintre acele târguri cu ștaif și atmosfera de bâlci regăsită la noi. Asta ne dorim, să depășim atmosfera de bâlci, să aducem spectacole frumoase, educative, pentru copii, adolescenți și familii. O rugăminte am pentru oamenii care vor veni la târgul nostru: să nu vină cu mașinile, pentru că nu vor avea unde să parcheze! Să utilizeze transportul în comun, care este punctual și mult mai curat, precum și metroul, care e nou-nouț. Au posibilități de transport eficient din toate părțile capitalei.”

Târgul de Crăciun din Parcul Drumul Taberei 2022 – West Side Christmas Market. Program

Parcul tematic de Crăciun ,,West Side Christmas Market” își va deschide porțile după cum urmează:

– de luni până joi, deschis între orele 12:00 și 22:00.
– în weekend, deschis între orele 12:00 și 23:00.
– joi, 30 noiembrie, și vineri, 1 decembrie, parcul va fi deschis de la ora 12:00 până la ora 23:00.
– accesul la patinoarul din parc se va putea face separat, în oricare dintre zile, începând cu ora 10:00.

Accesul la Târgul de Crăciun din Parcul Drumul Taberei – ,,West Side Christmas Market’’ va fi gratuit.

Citește și Când se deschide Târgul de Crăciun din București în 2022?