Stiri: Companii

Târgul de joburi „Angajatori de TOP Bucureşti” are loc pe 14-15 octombrie

02.10.2016

Tâgul de cariere Angajatori de TOP revine, în această toamnă, cu trei ediţii, evenimente care vor avea loc în București (14-15 octombrie), Timişoara (21-22 octombrie) și online, printr-o ediție la nivel național (31 octombrie -13 noiembrie).

Ediţia din Bucureşti se bucură de participarea a 100 de companii, care oferă 5000 de joburi. Accesul la eveniment este gratuit în baza înscrierii pe www.hipo.ro

„În contextul în care numărul studenţilor a scăzut aproape la jumătate faţă de anul 2008, pentru companii devine o necesitate construirea unui brand puternic de angajator pentru a se asigura că vor atrage candidaţii de care organizaţia are nevoie”, au anunţat organizatorii.

Studiul “Cei mai doriţi angajatori” oferă companiilor informaţii importante cu privire la publicul ţintă şi comportamentul acestora pentru adaptarea strategiei de employer branding.

Rezultatele studiului din acest an indică domeniile în care îşi doresc să lucreze candidaţii din Bucureşti: industria IT (37%), urmată de Consultanţă (22%), Audit şi Contabilitate (18%), Marketing (18%), Banking (16%), HR (13%) şi Telecom (12%) sunt câteva dintre cele care se află în topul preferinţelor. Ediţia cu numărul 21 a celui mai mare târg de joburi se remarcă printr-o diversitate a oportunităţilor de carieră.

Cele 100 de companii care vor participa la Angajatori de TOP Bucureşti au oportunități de carieră în domenii de activitate diverse, de la IT&C, Servicii și BPO, Financiar-Bancar, FMCG, Retail, Inginerie și Automotive, Turism, Design, Juridic, Management – Consultanţă, Marketing, PR, Producţie, Resurse Umane, Vânzări etc.

Oportunităţile de carieră sunt atât poziții adresate profesioniştilor – 16% dintre joburi sunt pentru candidaţii cu peste 3 ani experienţă, 27% sunt poziţii middle-level pentru persoane cu 1-3 ani experienţă, în timp ce 57% sunt joburi pentru candidaţii entry-level – cât și poziţii în cadrul programelor de internship. În plus, ediţia aceasta, companiile au şi oportunităţi de carieră part-time.

Pentru a aplica la poziţiile deschise, organizatorii le recomandă vizitatorilor să se înscrie la eveniment folosind butonul de înscriere accesibil la secțiunea dedicată evenimentului, pe www.hipo.ro.

„Din punct de vedere al aspectelor care contribuie la decizia de angajare a unui candidat, 83% dintre respondenții companiilor prezente la Angajatori de TOP au afirmat că persoanele care îşi evaluează realist punctele forte şi pe cele slabe sunt candidaţii care au şansele cele mai mari să fie recrutate. Onestitatea candidaţilor în cadrul interviurilor (75%), faptul că inspiră o atitudine pozitivă (52%), adresează întrebări în timpul interviului (37%) şi faptul că CV-ul nu conţine greşeli gramaticale (19%) sunt aspecte care contribuie la decizia de angajare”, conform organizatorilor.

Târgul le oferă vizitatorilor oportunitatea să participe la o serie de workshopuri şi conferinţe.

Printre companiile care vor susţine aceste sesiuni se numără IBM, REWE România, Accenture, Telus International Europe, Veeam Software, BCR, Lidl România, Henkel, Philip Morris România, DB Schenker SSC, Schneider Electric, Reckitt Benckiser, Societe Generale Europe Business Services (SG EBS), Hewlett Packard Enterprise.

Alături de SkillShop-uri, 11 sesiuni TechTalks sunt dedicate pasionaţilor de tehnologie. Astfel, peste 20 de manageri şi specialişti vor împărtăşi cunoştinţele acumulate în zone precum Software Development, Cloud, IoT, Gaming, Big Data, Banking, iar printre companiile care pot fi întâlnite în cadrul evenimentului se numără: IBM, UniCredit Business Integrated Solutions, Dell, AmberStudio, BCR, Intralinks, BearingPoint România, Accenture, Temenos, PTC, Vodafone Shared Services România, Softvision, Stefanini România şi Huawei.