Stiri: Companii

Targul de Turism al Romaniei 2019,

Târgul de Turism al României 2019: 21.500 de vizitatori, la Romexpo

01.03.2019

În perioada 21 – 24 februarie 2019, la ROMEXPO, s-a desfășurat ediţia de primăvară a Târgului de Turism al României. Nu mai puțin de 21.500 de vizitatori au avut la dispoziție cea mai variată ofertă pentru petrecerea timpului liber.

Târgul de Turism al României 2019. 330 de companii

În cadrul târgului au fost prezente 330 de companii expozante, din 15 țări: Bulgaria, Chile, Congo, Croația, Grecia, Ungaria, Israel, Macedonia de Nord, Moldova, Palestina, Portugalia, România, Rusia, Spania și Turcia. Acestea au ocupat o suprafață expozițională de 15.500 de metri pătrați.

Târgul de Turism al României s-a bucurat de participarea oficială a țărilor: Bulgaria, Grecia, Israel, Macedonia de Nord, Moldova, Palestina, Africa de Sud.

Gradul de internaţionalizare al evenimentului a ajuns la 22%.

Târgul de Turism al României 2019. Oferte

Participanții au beneficiat de cele mai avantajoase oferte pentru:

  • turismul cultural,
  • turismul de tratament,
  • turismul rural
  • turismul de busines
  • vacanțele de tip croazieră
  • destinații exotice

De asemenea, Târgul de Turism al României a venit în întâmpinarea celor prezenți cu pachete turistice pentru litoralul românesc, grecesc sau bulgăresc, oferte pentru petrecerea Sărbătorilor Pascale sau a concediului de 1 Mai.

”În plus, ROMEXPO și-a îndreptat din nou atenția spre iubitorii de vacanțe autohtone. În cadrul târgului au fost prezente oficii şi administraţii locale şi regionale care au prezentat obiectivele turistice din zonele de care aparțin”, au mai anunțat organizatorii.

Totodată, evenimentul a fost locul ideal pentru stabilirea şi desfăşurarea întâlnirilor de afaceri din industria turismului.

Târgul de Turism al României 2019. Activități conexe

Evenimentul a inclus și o serie de activități conexe care s-au desfășurat în fața unui public numeros și au fost susținute de reprezentanți de marcă pentru industria turistică. Printre acestea se numără și Conferinţa „Forța de MUNCĂ în turismul românesc. Cauze și Soluții”. Aceasta a avut loc în cea de-a treia zi a târgului. Evenimentul a avut ca subiect de dezbatere lipsa forței de muncă și ca scop depistarea cauzelor acestei probleme existente în turism.

Ediția de toamnă a Târgului de Turism al României va avea loc în perioada 14 – 17 noiembrie 2019.

Citește și Conferința HR Strategic 2019 va avea loc pe 19 martie