Stiri: Social

Târgul de Turism al României, ediția de toamnă 2017, vine cu oferte pentru toate gusturile

09.11.2017

În perioada 16-19 noiembrie va avea loc ediția de toamnă a Târgului de Turism al României, cel mai important eveniment de turism al toamnei, în Pavilioanele C1, C2 și C3 ale Centrului Expozițional Romexpo, în cadrul căruia peste 200 de agenții de turism și tur-operatori își vor expune ofertele.

Aflat la cea de-a 38-a ediție, gradul de internaționalizare a Târgului de Turism al României este de 15%, 13 țări promovându-și la târg zonele și obiectivele turistice atractive: Austria, Bulgaria, Cuba, Grecia, Ungaria, Israel, Italia, Palestina, Polonia, România, Spania, Emiratele  Arabe Unite, Ucraina.

Manifestarea promovează cele mai avantajoase vacanțe de Crăciun și Anul Nou, sejururi la schi, city-break-uri sau early booking pentru sejururi și excursii în sezonul primăvară-vară 2018. Mii de pachete care vizează: turismul cultural, rural sau de business, cel de tratament, destinațiile exotice, croazierele și turismul de aventură se dezvăluie vizitatorilor pe parcursul celor patru zile de târg.

Totodată, evenimentul devine pentru specialiștii care activează în turism locul ideal pentru stabilirea și desfășurarea întâlnirilor de afaceri, în scopul reînnoirii și fidelizării relațiilor existente cu parteneri noi sau tradiționali.

La Târgul de Turism al României sunt prezente centre culturale și turistice care au ca obiectiv promovarea zonelor rurale din țara noastră, bogate în obiective de interes și revitalizarea tradițiilor și meșteșugurilor locale, atât pentru turiștii români, cât și pentru cei străini. În plus, multe zone turistice din România sunt promovate la târg prin intermediul consiliilor județene și locale.

Astfel, publicul va avea ocazia de a afla informații diverse despre: peisajele fascinante ale României din toate regiunile țării, despre orașe și comune încărcate de istorie și de valori culturale artistice și gastronomice, Târgul de Turism devenind locul unde se îmbină istoria, tradiția și peisajele României, unde turismul rural vine la pachet cu cel ecologic și cultural.

Vizitatorii Târgului de Turism al României vor face un adevărat tur pe toate continentele, având ocazia să se informeze și să aleagă vacanțe și călătorii potrivite bugetului și stilului de viață pe care-l au. La eveniment se vor oferta atât destinații bine-cunoscute precum: Grecia, Turcia, Bulgaria, Austria, Italia, Spania, Franța, Marea Britanie, cât și oferte către destinații exotice: Mauritius, Maldive, Caraibe, Malta, Canare, Madagascar, Reunion, Singapore, Seychelles. Cuba, Palestina și Bulgaria vin cu oferte speciale pentru turiști și călători, fiind țări care au statutul de participanți oficiali ai evenimentului.

Târgul de Turism al României este perioada în care vacanțele se ofertează la costuri foarte avantajoase față de alte perioade ale anului, atât în privința transporturilor, cât și a cazărilor. Companiile și agențiile de transport vin cu nenumărate bonusuri, carduri de fidelitate și aplicații web care să ofere publicului accesul la vacanțe potrivite scopului și bugetului călătoriei fiecăruia.

Astfel, pe parcursul zilelor de eveniment se remarcă participarea în premieră a unor tur-operatori de prestigiu din Italia și Spania, precum și oferte ale unor companii de transport din România, ca de exemplu CFR Călători, Blue Air, Tarom.

De asemenea, de la târg nu lipsesc companiile care oferă produse și servicii conexe turismului, precum servicii de închiriere transport rutier, asigurări de călătorie, soft-uri destinate facilitării relațiilor dintre tur-operatori, agenții și clienți, vizitatorii având posibilitatea de a achiziționa la prețuri speciale și bagaje, accesorii pentru bagaje, cadouri pentru pasionații de travel, huse pentru bagaje si electronică de voiaj.

În cele patru zile ale Târgului de Turism al României au loc mai multe activități conexe (conferințe, seminarii, ateliere) care aduc în prim-plan teme cu privire la dezvoltarea turismului de calitate, cel verde, sustenabilitatea în turism sau ce înseamnă turismul social.

Programul complet al activităților conexe din cadrul Târgului de Turism al României se regăsește pe http://www.targuldeturism.ro/manifestari-conexe.

Program de vizitare Târgul de Turism al României:

16 – 18 noiembrie (joi-sâmbătă), între orele 10.00 și 18.00

19 noiembrie (duminică), între orele 10.00 și 16.00

Acces:

Bilet intrare adulți/studenți: 10 lei/zi

Intrare gratuită: copiii sub 7 ani, persoanele cu dizabilități și persoanele instituționalizate.