Stiri: Stiri

Târgul World Education are loc în acest weekend

21.02.2014

Reprezentanții celor mai importante universități din Marea Britanie, Olanda, Franţa, Elveţia, Germania, Spania sau Grecia vin în acest weekend la București, la târgul World Education de la Hotel Athenee Palace Hilton.

Potrivit datelor furnizate de organizatori, țara noastră este în top 10 state de unde vin cei mai mulţi studenţi pentru Marea Britanie.

Numărul candidaţilor din România care doresc să studieze în Marea Britanie a crescut cu 10,8% – explică Svetlan Danev de la compania de consultanţă educaţională IntegralEdu, organizator al târgului internaţional World Education.

Conform datelor furnizate de sistemul centralizat pentru admitere din Marea Britanie UCAS, pentru noul an universitar 2014-2015, au fost depuse 2340 de dosare de admitere de către candidaţii din România, ceea ce reprezintă o creştere faţă de anul 2013, când numărul candidaţilor a fost de 2110 – a mai declarat Svetlan Danev.

Cei care vor să învețe în Danemarca sau Olanda vor avea la târg centre de consultanţă şi de începere a procesului de admitere, întrucât termenele limită înscrierea la unitățile, de învățământ din aceste două state sunt foarte aproape. Numărul de tineri ce vor să plece la studii în Danemarca a crescut cu 76% şi pentru Olanda cu 57% pentru anul universitar 2013-2014, conform cifrelor înregistrate de „IntegralEdu”.

Două dintre cele mai prestigioase universităti britanice (Kings College din Londra şi Anglia Ruskin University din Cambridge) vor fi prezente la târg, evenimentul fiind primul de acest fel la care participă reprezentații celor două unități de învățământ.

Cei care vor să participe la târgul World Education trebuie să se înscrie în prealabil pe site-ul worldeducation.ro.

Următorul târg de acest fel va fi organizat în perioada 15 – 16 martie tot la Hotel Athenee Palace Hilton din București.